18.04.2024
Najnovije vijesti

Svud naokolo

Lijepo i toplo vrijeme koje i dalje traje ponudilo je širok izbor destinacija za penjanje. Neki su se odlučili za Osp i Istru dok su oni štedljiviji iskoristili mogućnost penjanja na bližim lokacijama poput Kalnika i Liboja ( Kotečnik ).
Uspona je bilo dosta no podaci se još prikupljaju.

Malo sa zakašnjenjem vijest da je Siniša Alavanja penjao u novom pakleničkom sektoru Tarajlija gdje je popeo smjer Petra i Pavla , najprije orginal 7b a zatim i ekstenziju 7c ( 50m ). Popeo je i Kurvina pasja srića 7b+ te Pipl mast trast as 6c+. Sve smjerovi od cca 35m.

Prošlog -prazničnog ponedjeljka jedna je grupa Pulferaša pohodila Kotečnik. Cilj je bio sektor Trapez, no vlažni smjerovi potjerali su ih u sektor Ljuska koji je bio još vlažniji. Ipak uhvatilo se nešto sunca te smjer Ovulacija.
Za to vrijeme u istom onom vlažnom Trapezu Dalibor Plaščar popeo je Gams 7a. Jeti 7b i Jak 7b.
U drugoj polovici tjedna Ivan Pevec, Luka Tambača , Filip Pečenec i Borna Čujić uputili su se na višednevno penjanje na Osp. Filip Pečenec popeo je Bulu 7b+, a odličan je ulov ponovo imao Borna Čujić koji je u četvrtak popeo Bulu 7b+ flash, Hobita 7c na pogled te Sonce v očeh 8a+. U petak navečer omladince je stresla Saturday night fever- jednog , te Gaming fever drugog, te su odlučili da im je dosta i vratili se u Zg. Pevec i Tambača ostali su i dalje te njihov report čekemo.
Krešo Marinić i Jura Govorčin poželjeli su malo drugačiji ambijent te su se uputili u Limski kanal.  Jura je popeo Mrak 7c+/8a.
Marko Rožman viđen je na cesti prije Krškog te nagađamo da se pozabavio projektom u Kotečniku.
I na kraju Boris Čujić, Ružica Šimunić, Domagoj Tončić, Roko Roić te Marko Perković ( ne onaj ) također su pohodili Osp. Hrabro su krenuli na zagrijavanje u lijevi dio , odlučni da zatim krenu u Centralu. No kako to ide, ljepota smjerova te njihova težina zaokupirali su ih toliko da se cijeli dan nisu dali iz tog sektora…

Čekamo ostale informacije o usponima !

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top