04.10.2023
Najnovije vijesti
Finale RCC-a

Finale RCC-a

47˚ 10  ̍21  ̎N   14  ̊39  ̍37  ̎E
Oni koji su danas kretali na finale iRCC-a u Judenburg, te su koordinate ukucali u svoj GPS. Oni koji  još uvijek putuju „old school“ ,provjeravali su na karti 65km nakon Graza  treba li skrenuti desno za Linz ili lijevo za Klagenfurt.

Uglavnom, svi su stigli.

Ujutro su na rasporedu bile najbrojnije kategorije U12 i U14. Podijeljeni u dvije grupe unutar svake kategorije, u kvalifikacijskim smjerovima brzo su se mijenjali i svako malo je netko od „naših“ bio na stijeni.

U U12 kategoriji penjale su zagrepčanke Pia Čuljak ( PDS Velebit) i Martina Futivić ( SPK Pulfer). Kao i na svim natjecanjima ove godine, njih dvije su bile jako dobre. Ne jedanput se pokazalo da postavljači možda potcijenjuju ovu kategoriju jer je 12 djevojčica dohvatilo oba topa i ušlo u finale. U finalu je bolja bila Pia koja je osvojila izvrsno  3. mjesto (grizli smo nokte gledajući jer mogla je ona danas i do tog topa), a na 11. mjestu završila je Martina čime je ovu sezonu zatvorila  9. mjestom ukupnog poretka ,a Pia 7. mjestom ukupno.

Ne možemo ne čestitati maloj Marulovoj Vani Piccini koja cijelu ovu godinu niže postolja pa je tako i danas u finalu bila druga, a u ukupnom poretku treća. Bravo Vana!

U12 je muški branio i Lukas Miholić (PDS Velebit), kojem je ovo prva natjecateljska godina i za sad više skuplja iskustvo nego bodove, ali stišče on polako svaki put sve dalje i dalje. Samo naprijed!

U U14 kategoriji su ovu sezonu penjale Lena Gregurek (PDS Velebit), Kaja Javorić (SPK Pulfer) i Jani Zoraj (SPK Pulfer). U Judenburgu je bila samo Jani. Nažalost, u prvom kvalifikacijskom smjeru ispala joj je noga i pala je malo ispod topa, ali je time ispala iz igre za finale jer njena konkurencija pogreške ne prašta i top iz drugog kvalifikacijskog nije bio dovoljan. Danas je zbog toga bila deveta, ali s dovoljno bodova od ranije u ukupnom poretku je ostala na 4. mjestu.

Kaja Javorić je ukupno na 11. mjestu (s dva natjecanja manje) , a Lena na 22. mjestu ukupnog poretka.

S našim curama je penjala i Alice Zenko (RAK Rijeka) koja je sezonu završila na 26. mjestu. Za Alice ćemo samo reći da ona još nije sve svoje pokazala.

U14 kategorija je i Fran Zekan (PDS Velebit) koji cijelu godinu nije uspio doći do izražaja pa je i ovdje osvojio za njega skromno 16. mjesto i 14. mjesto ukupno. Ne treba zaboravit da je Fran, kao i Jani uostalom, ulazno godište u toj kategoriji pa od njih oboje prave rezultate očekujemo slijedeće godine.

U popodnevnoj smjeni natjecali su najmlađi i najstariji.

Naša Lara Kmoch (SPK Pulfer) i opet je bila sjajna, s dva topa ušla je u finale i popela do 3. mjesta. Drugi kvalifikacijski smjer je odradila možda i najuvjerljivije u svojoj kategoriji, ali u finalu su dvije djevojčice bile za dlaku bolje.

Jedna od te dvije je opatijka Lucija Brkić (SPK RirockClimbing) koja je završila druga i osvojila 2. mjesto ukupno sa samo 6 bodova iza prvoplasirane, a Lara je i u ukupnom poretku na 3. mjestu.

Lara nas je cijelu godinu veselila sjajnim penjanjem i ludom frizurom i nasmijavala svojim dobro utreniranim smješkom s postolja. Samo naprijed mala J!

Da nam ne promakne još jedan malac iz Splita, Niko Rimac, iako danas na skromnom 12. mjestu, popeo se na postolje kao 2. u U10 ukupno . Bravo Niko!

U16 Stella Pečenec (SPK Pulfer) konstantno je bila dobra i ,iako s dva natjecanja manje (jedno je ovo danas) , Stella je ukupno osma.

U20 Lara Juriša (PDS Velebit) također cijelu godinu pokazuje svoju kvalitetu i potpuno zasluženo je u ukupnom poretku zauzela 4. mjesto, a danas je bila sedma. Lara je u ovoj kategoriji ulazno godište i veselimo se na godinu još boljim rezultatima. I koliko god poštujemo i divimo se i njenim izuzetnim uspjesima u atletici, pitamo se što bi tek bilo kad bi Lara „samo“ penjala ;-).

Barbara Gilić iz Marulianusa ukupno je na 3. mjestu, a danas je bila četvrta.

Bravo Babsi!

A onda U20 dečki…. Još jučer kad sam gledala ukupni poredak Borna Čujić (SPK Pulfer) bio je prvi, Vito Mužević (Rirock Climbing) drugi ,a Filip Pečenec (SPK Pulfer) na trećem mjestu. O kakva ljepota!

Ali, iz opravdanih i/ili razumljivih razloga Borna i Filip danas nisu bili u Judenburgu, a bodovna razlika je među prvom petoricom bila nevelika, pa smo umjesto kompletno hrvatskog postolja u toj kategoriji ipak zadržali samo jedno i to ovo Vitovo drugo mjesto. Bornu su u ukupnom poretku istisnuli na 4. mjesto, a Filipa na peto.

Za kraj još da spomenemo i pozdravimo i naše prijatelje iz SPK Direkta iz Lepoglave s kojima smo se družili na svim iRCC natjecanjima. Bok ekipa!

I zahvalimo svim trenerima i roditeljima……..Krešo,Alan,Edo,Filip,Pevec,Sunka,Bojan,Boris,Damir,Lidija,Tanja,Vedrana,Šime,
Katija,Marko,Ana,Dani,Ivana,Rafo,Tanja,Maja,Nataša,Dane….zajebat ću se s ovim nabrajanjem jer sam garant nekog zaboravila …

Tekst: Tamara Cesarec

IMG_0347 (588x1024)

One comment

  1. I od nas čestitike svima na sjajnim rezultatima. Tamara hvala na odličnim teksotovima i pozitivnom sportskom duhu kojeg širiš među roditeljima 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top