25.04.2024
Najnovije vijesti
PH lead & speed – Zagreb

PH lead & speed – Zagreb

foto: Vitomir Maričić

Protekli vikend dvorana na Jankomiru bila je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u disciplinama težinsko i brzinsko. Organizator je bio klub čija “baza” i jest Jankomir SPK Durango uz pomoć naravno ekipe iz SPK Fothije. Postavljači smjerova bili su brojni odnosno bilo ih je više ( Alan, Krešo, Pevec, Filip, Ivan , Borna ….).

Organizator se odlučio i na jedan presedan odnosno eksperiment. Startninom u iznosu od 0 kn htjeli su pokazati da se natjecanje može i tako organizirati odnosno provjeriti dali je viska startnina razlog slabog odaziva na protekla PH natjecanja. I što smo zaključili? Naime odaziv je ovaj puta bio jedan od najslabijih ikad! Dakle startnina zasigurno nije razlog. Tko se želi natjecati , natjecat će se neovisno o svemu. Komisija i klubovi moraju se ozbiljno zapitati u čemu leži uzrok ovako slabog odaziva natjecatelja? Kako to da ih u najmlađim cicibanskim kategorijama bude koliko toliko normalan broj, a u nekim starijim kategorijama bilježimo po jednog, dva natjecatelja? Pa ispada da samom prijavom npr. u juniorima već imaš osiguranu medalju. Koja je onda vrijednost takvih rezultata?  Kud se osipaju natjecatelji ?
U neobaveznoj raspravi koja se vodila zaključak je : besperspektivnost ! Klincima ponestane motivacije. Uvide da im se u ovom sportu ništa ne nudi ?
Pa tko ima motiva trenirati za jedno natjecanje godišnje i biti u kontaktu sa sportom. Čini se da klinci puni entuzijazma dođu u klubove kao mali i zatim ili oni sami ili roditelji polako gube početni entuzijazam. Samo rijetki opstanu a primjeri pokazuju da su to oni čiji su roditelji i sami bili penjači. Što učiniti?

No i seniorska kategorija bila je malobrojna. Mnogi naši najbolji penjači iz ovih ili onih razloga nisu se odazvali i sa sjetom se možemo prisjećati “slavnih” dana PH-a.

Što se samog natjecanja tiče bilo je uredno organizirano i proteklo je brzo i bez većih problema. U kvalifikacijama leada prema RCC standardu penjala su se dva smjera i zatim finale. Lead se održavao u subotu dok je nedjelja bila rezervirana za brzinsko natjecanje. Interesantno je da je SPK CAF svoje natjecatelje u većem broju poslao samo na brzinsko.
Što se klupske zastupljenosti tiče naravno da su najbrojniji bili domaćini SPK Durango, a nakon dužeg vremena veći broj natjecatelja došao je iz pazinskog Hiperaktiva. Znatno je opao broj ali i rezultati članova SPK Pulfer. Niti kako se često govori, naš najjači klub SPK Marulianus nije bio znatnije zastupljen.

Rezultati:
ovdje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top