28.03.2024
Najnovije vijesti

Sv. Vid Zero Memorijal / Krešo i Ivana prvi

1026019_10201513424301845_1868538266_o

Proteklog vikenda Rijeka je bila domaćin još jednog natjecanja u sportskom penjanju. Redovno ga pohađa i ekipa iz Zagreba pa evo opširne vijesti o tome, preuzeto sa www.rak.org:

Sv. Vid Zero Memorijal 2013.

Tradicionalni Zero Memorijal, najvažniji projekt Riječkog alpinističkog kluba sad već trinaestu godinu za redom okupio je penjače i radoznalce iz cijele Hrvatske i Rijeke. Boulder stijena izrasla je na radost penjača i građanstva na riječkom Korzu, u samom srcu grada i živi zbivanja tijekom dana Sv. Vida.

Ovogodišnja vremenski nešto kraća, dvodnevna manifestacija zahtjevala je malo drugačiji raspored, pa su revijalna natjecanja okupirala subotu, dok je penjanju za građane bila namjenjena nedjelja.

Penjači su nastupali u 14 kategorija, koje su se izmjenjivale od ranog jutra, odnosno od najmlađih cicibana pa do najatraktivnijih seniorskih kategorija pod svjetlima reflektora i zvjezdanim nebom. Vrijeme nas je poslužilo i nakon čestih kišnih intervala osvanuo je vrući vikend uz malo ugodnog vjetra, na radost svih onih koji su ovom prigodom posjetili grad na moru.

Među mlađim kategorijama nastupalo je 44 natjecatelja iz šest klubova (SPK Onsight, SPK Hiperaktiv, SPK Rirockclimbing, RAK, PDS Velebit, SPK Pulfer), uz najbrojnije kategorije cicibana i kadeta.

Na cicibansko postolje stali su Lara Kmoch (SPK Pulfer) i Jurica Vuković (SPK Hiperaktiv), mlađi kadeti Pia Čuljak (PDS Velebit) i Pavle Bartolić (PDS Velebit), u kategoriji kadeta prvo je mjesto ponovo odnjela Pia Čuljak koja se, kao i neki drugi natjecatelji okušala i u jačoj kategoriji, te Luka Marinić (RAK). U kategoriji starijih kadeta prvo mjesto ponovo nosi Luka Marinić te kadetkinja Lena Gregurek (PDS Velebit), dok su se u kategoriji starijih juniora prvim mjestom podičili Lucija Jedrejčić (SPK Hiperaktiv) i Teo Legović (SPK Hiperaktiv).

Među mlađim natjecateljim, najveći broj puta na postolja su stali natjecatelji PDS Velebita (8), zatim SPK Hiperaktiva (7) te potom RAK-a (5). Najveći broj mlađih natjecatelja imao je domaćin RAK (16), zatim SPK Hiperaktiv (10) i potom PDS Velebit (6)

Poznata seniorska penjačka imena garantirala su odličnu zabavu, a Behlićevi smjerovi velik izazov koji je prihvatilo 35 starijih natjecatelja (12 seniorki i 23 seniora) iz pet klubova (SPK Hiperaktiv, SPK Rirockclimbing, PK Split, RAK, SPK Durango – Zagreb). U seniorskoj kategoriji okušala su se i tri mlađa natjecatelja (stariji juniori Teo Legović i Lucija Jedrejčić, te junior Vito Mužević), kao i jedan slovenski natjecatelj (Borut Adamić).

Pobjedu je kod seniorki odnjela Ivana Kuštek (SPK Durango) iz Zagreba, a kod seniora Krešimir Morić (također SPK Durango). Druga mjesta pripala su domaćoj natjecateljici Maji Vukas (RAK) i Ivanu Pevecu (SPK Durango), dok su treće dijelile Enna Peroš (SPK Hiperaktiv), Vedrana Bakarčić (RAK) i Petra Kandijaš (SPK Rirockclimbing) te Gianfranco Dušić (SPK Hiperaktiv). Behlićevi „probelmi“ rezultirali su oštrom borbom i zanimljivih pristupima rješavanju istih među vrhunskim penjačima. Nije nedostajalo ni skokova, ni padova, ni skidanja na zadovoljstvo svih promatrača J.

Među starijim natjecateljima, najveći broj puta na postolja su stali SPK Durango (3), zatim Hiperaktiv (2) i RAK (2), dok su najveći broj natjecatelja dali SPK Hieraktiv (12), RAK (8) i Rirockclimbing (5).

Zahvaljujemo svima, organizotorima i sudionicima, na još jednom vrhunskom druženju i zabavi za velike i male, penjače i nepenjače. S veseljem očekujemo iduću godinu!

Cijelu manifestaciju podržali su Grad Rijeka, Zagrebačka banka, Prolandia, RI-ING NET, HGSS stanica Rijeka, Jamnica te pokrovitelj glavnih nagrada Glavani park Istra kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Galerija ovdje

1015287_10201513444342346_242779757_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top