28.03.2024
Najnovije vijesti

Moskito

moskito

Borna i Moskito 8b

Nakon završetka splitskih priprema mlade reprezentacije, Filip Pečenec i Borna Čujić kratko su se zaustavili u Paklenici.  Malo su isprobavali Moskita, a zatim se Filip vratio u Zagreb zbog daljih planova.
Slijedeći dan Borna se zaputio u kanjon neznajući što bi penjao. Odlučio se za smjer Botanički vrt 8a+. Smjer je jednom probao prošle godine. Radi se o najizbjegavanijoj osmici u kanjonu sa vrlo malo ponavljanja ( samo Čorko, Bečan i Lisica op. ur. ). Borna ga savladava u drugom pokušaju dana.

Nakon toga odlučio je da bi malo “pogledao” Moskito 8b,  da si zapamti gibove. U prvom pokušaju nije išlo , ali u očima mu se vidjelo da je odlučan da ga popne. U drugom pokušaju sve je klapalo, pa i gib koji ga je prije mučio. Da stvar bude bolja sljedeći dan za potrebe video dokumentiranja popeo ga je još jednom ! Sve zajedno za oba smjera sat i pol …
To je četvrto hrvatsko ponavljanje, a Borna je i najmlađi penjač koji je ponovio ovaj legendarni smjer Gerharda Horhaghera.
Borna je tako popeo sve smjerove s predznakom osam u kanjonu Paklenice! Zapravo sve osim jednog: ostala je još samo Il Maratoneta

mos1

između dva pokušaja – dodatna energija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top