28.03.2024
Najnovije vijesti

Ranjeni lav je najopasniji – WC Canada

dvorana

Danas su završile kvalifikacije Svjetskog juniorskog prvenstva u Kanadi, koje se održava na otoku Victoria blizu Vancouvera. Tekma se održava u novoj velebnoj dvorani u mjestu Central Saanich.
Nastupa preko 400 natjecatelja iz svih krajeva svijeta, među njima i jedini hrvatski predstavnik Borna Čujić koji je sjajnim penjanjem u drugom kvalifikacijskom smjeru izborio polufinale.

Prvi dan nije najbolje počeo: U svojoj grupi Youth A, koja je bila najbrojnija ( 54 natjecatelja ) Borna je nastupao predzadnji. Nakon šest sati čekanja, zagrijavanja i hlađenja koncentracija je pala. Ključno mjesto nije bilo najbolje odrađeno te je prvi kvalifikacijski smjer Borna završio na 29. mjestu ( u polufinale ih ide 26 ).
Početno nezadovoljstvo i frustracija brzo su zaboravljeni a Borna je čvrsto riješio da drugi dan penje onako kako zna, i da se bori do kraja.

Drugi kvalifikacijski smjer bio je  tehnički vrlo zahtjevan, sa malim hvatištima, tražilo se vrlo precizno penjanje pogotovo nogama. Ispasti se moglo gotovo u svakom trenutku. Borna penje odlično i pada nakon 3/4 smjera. U početku ta visina nije izgledala obećavajuće, no zatim su zaredali padovi ostalih natjecatelja. Na kraju je Borna u drugom smjeru zauzeo odlično 14. mjesto, što mu je u konačnici donjelo 21. mjesto i plasman u polufinale. Svima nam je laknulo, jer to je nekako bio cilj. Sada u polufinalu može neopterećen jurišati i na još bolji plasman, jer on to može.
Zbog bolje spremnosti za polufinale leada Borna je odlučio ne nastupiti u kvalifikacijama speeda. Brojne logističke poteškoće u Central Saanichu također su kumovale ovoj odluci ( vrlo dug put od smještaja do mjesta natjecanja)

Polufinale je na rasporedu u ponedjeljak 19.08 u 18.30 po našem vremenu. Live stream( i snimku kvalifikacija ) moguće je pratiti na stranicama IFSC. Link : ovdje.

Rezultati kvalifikacija grupa YOUTH A: ovdje

1174629_656732711005523_245341674_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top