12.04.2024
Najnovije vijesti

RCC Hermagor

Krenuo je iRCC 2014 sa prvom tekmom u Austriji točnije u Hermagoru. ZG boje većinom su branile djevojčice.

Najmlađa među njima Lara Kmoch ( Pulfer ) osvaja 7. mjesto i time ponovo najavljuje dobru sezonu, jer Lara ja ušla u stariju kategoriju U12. Njezina najljuća hrvatska konkurentica rječanka Lucija Brkić završava na 14. mjestu.  Lara zaslužije velike čestitke na ostvarenom plasmanu, mada znamo da bi ona htjela više.

U kategoriji U14 oduševila nas je Jani Zoraj (Pulfer) koja je dopenjala do 5. mjesta i time dokazala da je zaslužila poziv među najbolje u Hrvatskoj. Jani je penjala odlično prva dva kvalifikacijska smjera i u oba je imala top dok je u finalu falilo možda malo koncentracije  i snage te je dopenjala do 5. mjesta. Djevojčice ispred nje imale su 22+ a Jani 22 dohvaćena grifa dok je samo austrijanka i u finalnom smjeru imala top. U istoj kategoriji Pia Čuljak ( Velebit ) osvaja 18. mjesto  a Martina Futivić ( Pulfer ) 23. mjesto.

U istoj kategoriji kod dječaka Fran Zekan osvojio je 15. mjesto a Lukas Miholić 18. mjesto. Oba Velebit.

Kaja Javorić  ( Pulfer ) u kategoriji U16 osvaja 6. mjesto uz napomenu da je i ona prešla u stariju kategoriju. Za Kaju također vrijedi  što i za ostale cure,  odlično je penjala kvalifikacijske smjerove, i malo je  falilo da se  u finalu  osvoji neko postolje, jer odlučivale su nijanse.

Komentar Bojana Futivića na organizaciju:   natjecanje je bilo dobro jedino što zamjerke opet idu zihračima koji su loše odradili svoj posao. Naime natjecatelji su padali i po nekoloko metara i to je ostavilo danak na onim mlađim i neiskusnijim penjačima jer neki su se preplašili i nisu penjali na nivou.

Sledeća tekma je u Radovljici SLO i tamo će se penjati boulder. Pozivamo i ostale ZG climbere koji se žele isprobati na iRCC cupu da se pridruže stalnoj ekipi jer Radovljica je blizu.

Svi rezultati : ovdje

her kmo

One comment

  1. Bravo svi! Za one kojima se ne da prolazit kroz sve rezultate, mislim da treba, iako je ovo Zagreb Climbing, spomenuti Vanu Piccini iz Marulianusa , koja je bila osma u U14, a Vani je također ovo ulazna godina.
    Jani autoru teksta poručuje da joj nije falilo ni snage ni koncentracije, nego da nije htjela bacat se za + nego je htjela popest top. 🙂
    Veselimo se Radovljici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top