01.10.2023
Najnovije vijesti
Jani rastura

Jani rastura

Proteklog vikenda u talijanskom Tarvisiu održano je treće ovogodišnje natjecanje Regionalnog kupa. Nešto manje naših predstavnika nego obično ali rezultati dobri.

Tarvisio iRCC cure

 

Treći dan proljeća i treće natjecanje iRCC-a, al nikoga od naših na trećem mjestu da dopuni niz…

No osvrnimo se prvo na tehnikalije, potom ćemo o slađem.

Jedno je sad sigurno, iRCC Judenburg je definitivno otkazan. U kalendaru je bio poslije Zagrebačkog, pa je nestao, pa su se pojavile informacije da će ekipa iz Judenburga organizirati iRCC ali u dvorani u Mitterdorfu, ali u Tarvisiu nam je službeno potvrđeno da ništa od toga.

Nažalost, kako su stvari izgledale jučer u Tarvisiu, nismo sigurni ni hoće li slijedeće godine biti tamo iRCC-a.

Zašto? Pa recimo da smo vidjeli i bolje organiziranih natjecanja J.

I ne mislim pritom na izostanak hrvatske zastave u dvorani. Nismo se dali smesti, tata Futivić je iz ruksaka spremno izvadio malu zastavu i prikačio na zid.

Tehničke novosti u iRCC-u su da kategorije U10 i U12 , dakle top rope penjači, imaju 3 minute za ispenjat smjer. U kategorijama koje penju lead zadržano je 5 minuta za kvalifikacijski i 6 za finalni smjer.

Nema više demostracije smjerova, nego trenutno najbolji u ukupnom poretku, kao svojevrsni hendikep, penju prvi.

Jedno pravilo je ostavljeno na volju organizatoru, a to je da u slučaju ispenjanog jednakog broja hvatišta u finalnom smjeru može odlučit da se penje superfinalni smjer ili se gleda vrijeme u finalu i time određuje poredak. Nekako mi se čni da penjati lead na štopericu je protuprirodno, ali organizatorima je svakako jednostavnije i brže.

Nakon što su ukinuti minusi, najavljeno je da se slijedeće sezone ukidaju i plusevi. Dakle što zadnje držiš, držiš.

Razvukla sam s ovim, pogledajmo sad što su naši cure u Tarvisiu popele.

U kategoriji U12 penjale su dvije djevojčice iz Hrvatske. Lara Kmoch (SPK Pulfer) i Lucija Brkić (SPK Rirockclimbing). U njihovoj kategoriji je 18 djevojčica , od 24, popelo oba kvalifikacijska smjera (oba težine 6b), pa smo imali bogato finale. Kako je izgledalo da je tim djevojčicama smjer težine 6b premali zalogaj, očekivali smo koji top i u finalnom smjeru težine 6c ,ali nismo ga dočekali.

Ova kategorija pretstavlja pravi izazov postavljačima. Jedva čekamo što će im naša ekipa u Zagrebu za dva tjedna pripremit.

U toj gužvi Lara se snašla nešto bolje i dohvatila 6. mjesto dok je Lucija završila na 8. mjestu.

Bravo cure! Top 10 u ulaznoj godini je svakako za čestitke.

U kategorji  U14 djevojčice,  Jani Zoraj  (SPK Pulfer) ponovo je penjala sjajno i osvojila 2. mjesto. Oba kvalfikacijska smjera je popela s lakoćom i to ponovila i u finalnom smjeru težine 7b+, baš kao i još dvije djevojčice (Austrijanka i Čehinja) i poredak je na kraju odlučivalo vrijeme. Zlato joj je ovaj put pobjeglo za 43 sekunde.

U istoj kategoriji penjale su i  Pia Čuljak (Velebit) i Martina Futivić (SPK Pulfer).

Pia se plasirala u finale kao sedma i tu je poziciju zadržala. Unatoč tremi koja ju je „pojela“ kao nikad , borila se do kraja.

Martina nije u Tarvisiu pronašla inspiraciju i završila je natjecanje kao 17.  u konkurenciji od 24 djevojčice.Nadamo se da će ju proljeće malo probuditi i da će nam u Zagrebu ponuditi više.

Stalna gošća ovog „Zagrebačkog“ izvještaja je i Vana Piccini (Marulianus) iz Splita, kojoj je ovaj put finale izmaklo za jedan plus. Čestitke i njoj kao uostalom i svim drugim natjecateljicama i natjecateljima.

I to je to. Finito. Ovaj put u manjem broj ,ali jednako jake. Bravo cure!

Iako su bili prijavljeni , ni naši prijatelji iz Lepoglave , Valentin i Tanja Mravlinčić (SPK Direkt) , nisu došli na natjecanje. Nadam se da se vidimo u Zagrebu.

Uz sunce.

Rezultati ostalih naših predstavnika : ovdje

Slijedeće natjecanje RCC kupa na programu je 06. travnja u Zagrebu.

t3 t4 t5 t6 t8

One comment

  1. Bravo Tamara, report ti je puno bolji nego moj 😉

    Velike čestitke svim natjecateljima, bravo, bravo, bravo i sori ako nekog nismo pozdravili pri odlasku, nije bilo namjerno.

    Vidimo se u Zg i nadam se jako uspjesnoj organizaciji ovog natjecanja. Pokazite im kako se to radi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top