24.06.2024
Najnovije vijesti
Spektakl u Fothiji

Spektakl u Fothiji

Protekle subote održano je dugoočekivano otvorenje novog dijela penjačke dvorane Fothija Velesajam. Novu stijenu koju je projektiralo i izradilo preduzeće Walltopia a praktički sami montirali dečki iz Fothije, čekalo se dugo . Radovi su trajali proteklih mjesec dana.
I konačno dočekali smo i taj dan subotu 18.10 i bolder natjecanje Fothia open. Nažalost ZG scena svojim malobrojnim  dolaskom nije prepoznala trud uložen u organizaciju natjecanja te izgradnju stijene. Dobar dio baš na taj dan izabrao je druge opcij,e tako da se na natjecanju pojavio manji broj učesnika nego je to bilo očekivano. Ipak na neki način stvar su spasili slovenci kojih se je pojavilo popriličan broj uključujući i našeg velikog prijatelja svjetskog viceprvaka Jerneja Krudera.
Samo natjecanje pružilo je pravi spektakl: novi grifovi i reljefi, te interesantni 3D smjerovi, naročito u finalu. Natjecanje je bilo održano u tri kategorije Hobby muška te Pro muška i ženska.
Nažalost djevojaka je bilo vrlo malo, samo četiri finalistice,  tako da tu nije bilo neke neizvjesne borbe. Ipak  uživali smo u onome što je pokazivala buduća vjerojatno najveća zvijezda ženskog HR penjanja Jani Zoraj ( 2001), koja  u finalu ipak nije mogla parirati seniorki Barbari Gilić. Treća je bila Kaja Javorić ispred Tanje Mravlinčić .

Nasuprot tome muško natjecanje pružilo je pravi spektakl a na pomolu je bilo i veliko iznenađenje. Nakon kvalifikacija koje su trajale gotovo pet sati u finale se probilo šest natjecatelja. Sva odreda slovenci te samo jedan hrvatski pretstavnik Borna Čujić. Penjalo se četiri smjera. Već u prvom smjeru došlo je do neočekivane situacije, naime jedini koji ga je popeo bio je Borna Čujić ! Drugi smjer bio je pretežak za sve natjecatelje ( naime postavljači su zaboravili zašarafiti jedno-ključno hvatište), a treći je bio postavljen na nivou najvećih svjetskih natjecanja. Jakob Bizjak penje ga u prvom pokušaju a viceprvak svijeta Jernej Kruder te Borna Čujić, oba u drugom. Dakle prije posljednjeg smjera Borna je vodeći. Zadnji smjer sa volumenima također na nivou svjetskih natjecanja. Za sve pretežak. Borna nažalost prekasno pronalazi pravu kombinaciju te ga ne uspijeva popesti. I konačno Jernej Kruder. I njemu je trebalo nekoliko pokušaja, no na kraju ipak postavlja stvari na svoje mjesto i pokazuje zašto je svjetski doprvak! S naše strane bilo bi nerealno teražiti kruha preko pogače, iako je ovo natjecanje pokazalo da je sve moguće.
Nakon natjecanja uslijedilo je svečano proglašenje, te party do kasno u noć pod vodstvom DJ Sanjina Kaštelana.

Sve u svemu spektakl dostojan otvorenja nove dvorane ! Bravo Fothia team !

Poredak ostalih uskoro na stranicama SPK Fothije te na FB profilu Fothije.

Konačni poredak:

Pro kategorija (M)

1. Jernej Kruder
2. Borna Čujić

3. Jakob Bizjak

Pro kategorija (Ž):

1. Barbara Gilić

2. Jani Zoraj

3. Kaja Javorić

 

Hobby kategorija (M):

1. Igor Košutić

2. Fran Horvat

3. Matija Britvec

 

Hobby kategorija (Ž):

1. Tanja Mralinčić

2. Pia Čuljak

3. Petra Fabijanić

Fotke by Ivana Kuštek

novo

novi dio dvorane

punisjaj

kvalifikacije

borna i jani

Borna i Jani – dvije najveće zvijezde

krud

Jernej Kruder- Svjetski viceprvak – pobjednik natjecanja

hobi

Postolje Hobby klasa

cure

Postolje ženska PRO klasa – Jani Zoraj, Barbara Gilić, Kaja Javorić

pobjed

Postolje muška PRO klasa- Borna Čujić, Jernej Kruder , Jakob Bizjak

2 comments

 1. Usta moja hvalite me.

 2. Ma mislim ovo je sve prva liga, od vizije, do izvedbe, do organizacije natjecanja, do nagrada -- kapa doli, ovo smo nekad mogli samo sanjat da ćemo u hrvatskoj doživit!

  I onda u svemu tome kaže da Jani u finalu “zbog visine” nije mogla parirat Barbari! Pa ja ne razumin jel se mi Hrvati možemo odmaknit od tog našeg nenormalnog jalnog karaktera.
  Nikakvih ekstra morfo detalja nije bilo u ženskom finalu, uostalom obe su popele sve smjerove samo sa različitim brojem pokušaja i to dovoljno govori tome u prilog.
  Zna se koliki je Jani potencijal, njeno vrime tek dolazi ali ako je Bapsi bila ovaj put bila bolja onda se to ne triba degradirat na ovakav način.

  Nemojte šta zamirit.

  Lija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top