18.04.2024
Najnovije vijesti
Ljubo as

Ljubo as

Oni koji treniraju u Fothiji na Velesajmu teško da nisu zapazili samozatajnog, nabildanog i po izgledu pravog dinarskog lika, koji je uvijek spreman dati savjet a u rukavu uvijek ima spreman poneki “super”  boulder smjer. Naravno radi se o prevelikom asu Ivanu Ljubičiću. I sam Kilian Fishuber dobio je od Ljube pokoji hint…
No ono po čemu se Ljubo još ističe jest činjenica, da je jedan od onih koji su se odmakli od sindroma “non stop dvorana i samo dvorana”. Ljubo naime često odlazi na penjanje u prirodu, obilazi različita penjališta a draga mu je i Španjolska. Na penjalištima je aktivan, penje sve i količinski je uspješan. Ulijeće i na sajt i na flash. Ono po čemu je poseban su njegovi epski i podugački komentari na profilu 8a.nu po čemu je vjerojatno svjetski rekorder !

Iako se još nije vinuo do magične berijere 8a ( ne sumnjamo u njega ) njegova lista popetih smjerova je za HR prilike prilično impresivna. As je u posljednjih godinu dana ostvario slijedeće:
7c * 4 , 7b+ * 4, 7b * 15 , 7a+ * 26 , 7a * 48. Samo u posljednjih petnaest dana u španjolskoj Siurani popeo je oko dvadeset sedmica ( 7b+ RP , 7a+ NP ). Obzirom da se Ljubo kasno počeo baviti penjanjem, dakle ne kao klinac, ovi su podaci izvrsni. Bravo  i samo tako nastavi ! Ljubo as !

Evo i njegovog zadnjeg upisanog eseja ( ne i posljednjeg ):

Last climb of the trip! Felt really nice to finish with a good send…made one of the goals for this trip, 20 7’s! Sad I didn’t give more then 2 goes in the 7c+ close to it because I climbed it with one rest on the 2nd GO but happy to see that I’m close!

ljubs

Ljubo penje El Baucho – Kompanj

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top