29.03.2024
Najnovije vijesti

Inga u zemlji hrabrih srca

Inga Patarčić naša splitska zagrepčanka ovih se dana nakratko ( na dva mjeseca ) odvojila od svog dragog Luke a nalazi se na privremenom radu u Škotskoj, zemlji hrabrih srca (što je pokazao i nedavni referendum).

Kao istinski penjač Inga se odmah infiltrirala u lokalnu penjačku scenu te nastupila i na nekoliko natjecanja od kojih nam opisuje prvo na kojem je bila:

Comp hopping (Škotska/Irska)

 

Ne tako davno, Luka i ja smo odlučili da je napokon vrijeme da se prihvatimo penjanja – za ozbiljno.

Za početak testiramo kako će privremena razdvojenost utjecati na duljinu treninga, učinkovitost, a time i sveukupnu penjačku razinu. Vukli smo listiće NOTR (Luka) ili VAN (Inga), te na karti svijeta pokrivenih očiju odabrali gdje (ako van). Prst je upao u Irsko more i to je malo zakompliciralo situaciju, ali domislili smo se kako riješiti taj problem.

 

Plan je sljedeći:            24/1 Glasgow : The Climbing Academy BUBBLE 2,

30/1 Edinburgh Alien Rock bouldering ,

10/2 Edinburgh University of Edinburgh championship,

21/2 Glasgow : The Climbing Academy, Mystery Format,

28/2 Dublin Irish bouldering championship.

 

Prva tekma odrađena je ove subote pa da malo sumiram dojmove. BUBBLE 2 kratica je za format zadnje tekme održane u Glasgowu. Format se inače razlikuje iz tekme u tekmu pa se svaki put trebate prilagoditi novoj situaciji. Natjecanje je bilo podijeljeno u 3 dijela: kvalifikacije, bubble i finale.

 

U kvalifikacijama je bilo 16 smjerova i po 3 pokušaja za svaki smjer. Pišu se zone/topovi/pokušaji. Nakon kvalifikacija se formira 5 skupina (nevezano za spol), svaka po 18 natjecatelja.

Kreće bubble u kojem skupina 5 penje smjerove 1-5, skupina 4 smjerove od 2-6, …, skupina 1 smjerove 6-10. Minutaža za prvi smjer je 30 minuta, svi moraju napraviti prvi pokušaj, prije nego netko pokuša drugi puta popeti smjer. Nakon prvog smjera, otpadaju 3 natjecatelja. Ide se u drugi bubble problem, ista pravila, minutaža manja, otpadaju nova 3 natjecatelja. No, ne zbrajaju se prethodni rezultati, nego samo taj bubble problem (tipa može se popeti oba problema, ali drugi iz više pokušaja  i bit ćete diskvalificirani iako netko nije popeo prvi problem). Na temelju rezultata iz bubble runde i kvalifikacija formira se lista za finale (3 natjecatelja), u koje se možete kvalificirati iako niste došli do kraja bubble runde.

Finale: 3 problema, format svjetskog kupa.

 

Summa summarum: Vrhunsko & supernaporno cjelodnevno penjačko natjecanje.

 

Učinak: Balkan female power rulz – Slovenka Ajda Remškar druga, zagrebačko-splitska mlada “nada” treća.

 

P.S. Priča se da Luka naveliko trenira u poznatim nam katakombama, a napredak testira na obližnjim stijenama. O tome, više od njega.

Prema najnovijim informacijama, započinje i pripreme za Penjački maraton Marjan 2015., koji bi se trebao održati 21.3.2015.

 

in2

Inga u akciji

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top