31.03.2023
Najnovije vijesti
Produženi vikend…

Produženi vikend…

Saša Kmezić, Fire 7b, Sunset rock   Foto: B. Čujić

Protekli vikend zima je ošinula repom i malo je zahladilo a bogme ni vjetar nije bio nejak. Srećom Istra nudi nekoliko mjesta sa zavjetrinom pa se tako dobar dio ZG scene preselio na tamošnja penjališta.

Jani Zoraj je nakon prošlotjednog haranja nastavila u istom ritmu . Najprije je u subotu u Pandori ( Sopot) popela Naytiri 8a ( treća osmica u tjedan dana !)a dan kasnije na Ospu i Jonagold 7c.

Vrlo popularno penjalište proteklih dana bio je i Sunset rock podno roča ( zapravo bliže Čiritežu). Borna Čujić izveo je prvi uspon u smjeru 10 000 days. Kako se radi o tzv “one move” smjeru s jednim vrlo teškim gibom, nezgodno ga je ocijeniti. Borna predlaže 7c+/8a mada može biti i manje a možda i više. Ponavljači će potvrditi. Sajtao je i Nirvanu 7a te na susjednom novom sektoru kod slapa Rock n Roč 7a+ te isprojektirao smjer koji bi mogao bit teži od 8b.
Na sunsetu Tomislav Šproh na flash penje Fire 7b te I am on my way 6c+. Nirvanu 7a sec go.  Isti smjer je popeo nešto ranije i Siniša Alavanja . Dodao je i uspon u smjeru Jambi 7a. Ivan Tomašek penje Fire, Jambi, i Nirvanu OS. I Domagoj Tončić je popeo  Nirvanu.

Nešto dalje u Kompanju Ivan Ljubičić penje Albu 7c te Katz 7c.
Nakon dugo vremena malo Ljubine poezije:

KATZ : A soo, so close to onsighting it, last draw! No matter, but in the end I needed a couple of more tries…super route! Real happy with the current level…so close to doing also Parov Stelar today! Hope I keep raising the level!! 😉
ALBA:Struguled with the conditions last weekend, too hot…today a bit cold but just right for a cruise send! Beautiful route with a hard crux and delicate climbing to the TOP! Nice one Deda

Dodajmo da je na Kalniku Mihael Štefić popeo Jokera 8a.

Borna Čujić tjedan je dana penjao na Tenerifama i nije bio oduševljen kvalitetom penjališta. Probavao je neke teže smjerove no jedino što je popeo je smjer Bubangos cream 8a (sec go ) na jedinom dobrom penjalištu Arico. Penjao je i boldere do ocjene 7b.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top