26.04.2024
Najnovije vijesti

Sjaj i bijeda u Golubinjaku

Početkom ljeta svjedočili smo zajedničkoj akciji penjačke scene i uređenju novih sektora na penjalištu Golubinjak. Netko je radio više netko manje, nebitno.  Klubovi, pojedinci i firme donirali su novac i materijal te je nastalo tridesetak novih smjerova, a penjalište je postalo apsolutni hit ljeta. Gotovo svakodnevno tamo se penjalo, družilo i uživalo.

I zatim se prošlog tjedna pojavio neki idiot koji je poskidao komplete i materijal iz dva projekta. Naime u smjerovima RockRolla i Windlifter penjači su si ostavili komplete za lakše projektiranje, u RockenRolli bila su i dva produžna kompleta ostavljena sa mailon rapideom da stalno stoje u smjeru. Sve to je netko poskidao i odnio ! Kakav to čovjek moraš biti da drugim penjačima ideš krasti materijal? Netko je možda zadnje svoje novce dao da si kupi komplete ili je naporno radio da dođe do novca za njih. Svi smo mi pripadnici jedne te iste zajednice koja voli odlazak u prirodu i penjanje i koji respektiramo jedni druge. Ili možda ne? Izraz je ovo krajnje netolerancije i nepoštivanja drugog.
Ovo je morao biti netko tko poznaje tehniku penjanje i spuštanja, koji zna da se u Golubinjaku nalaze novi smjerovi, i koji zna kud se dolazi na vrh stijene…
Sve u svemu jadno i neshvatljivo.
Apeliramo na sve penjače da obrate pozornost na moguću ponudu i prodaju navedene opreme pa ako prepoznaju nešto od toga da jave.

Ako onaj koji je te komplete poskidao i ukrao ovo čita, lijepo ga molimo, da jedno jutro kad nikog nema vrati komplete tamo odakle ih je skinuo ili barem objesi na prvi klin. Razmisli dali ti je to trebalo i jeli vrijedno ? Budeš li ih koristio sjeti se da su tuđi…

kompleti kakvi  su ukradeni :

DMM (DMM, 10 kompleta, 5 aero, 2 shadow,  3 spectre) i Black Diamond ( cca 5-6 kom )

dmm shadow DMM-Spectre-2-Quickdraw-F1 kpl1el kplljubo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top