18.05.2024
Najnovije vijesti
Costiera i ostalo

Costiera i ostalo

Iako protekli dani nisu bili toliko loši za penjanje u web sferama nalazimo malo upisanog. Znamo da je aktualna bila Paklenica ali i Istra.

Svakako najinteresantniji događaj bilo je obilježavanje 25 godina od prvog ispenjanog hrvatskog 8a. Naime pred 25 godina točnije 27.09 na penjalištu Strada Costiera pored Trsta Boris Čujić popeo je smjer Cocomo. Bio je to tada prvi smjer te ocjene kojeg je ispenjao neki hrvatski penjač. Cca šest dolazaka i jedno trinaest pokušaja bili su potrebni za smjer visok 15 sa rupicama poput Pokojca. Boris je kasnije popeo i prvi hrvatski 8a+, a niz je kasnije nastavio Marko Rožman a zatim i  ostali …
Sada 25 godina kasnije penjalište su posjetili Boris i njegov sin Borna Čujić te Luka Tambača koji je napravio odlične fotke. Borna je Cocomo popeo iz druge ali je dodao i uspon na pogled u još jednom smjeru ocjene 8a Santa Esmeralda.
U okolici Buzeta motala se ekipa Breganja warriorsa. Neznamo sve pojedinosti osim da su penjali četiri dana. Marko Bašić popeo je Jambi 7a te Weltfrieden 7a. Bio je tu i Saša Kmezić, Orsat Kratofil, Viško Klarić.
I Ivan Tomašek je penjao u Buzetu. Na Sunset rocku je napravio drugi uspon u smjeru Enter Sandman 7b+ ( 7b? ). Popeo je i Weltfrieden 7a.
Boris Čujić penje Jambi 7a ( np), Weltfrieden 7a, Fire 7b te na penjalištu RocknRoč smjer Damask 7a+.

cost

Cocomo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top