24.06.2024
Najnovije vijesti

Asphalatos

U posljednje vrijeme vijesti kasne, to ne poričemo, no imajte na umu da je “redakcija” malobrojna, a treba i penjati, vrijeme je lijepo.

Uglavnom    Boris Čujić i Žarko Kaličanin su proteklog tjedna penjali u okolici Splita. Obišli su Marjan te Omiš. U omišu je Čuja popeo u sektoru Visoke pole nekoliko smjerova do ocjene 7b+ , no njihov glavni cije je bilo opremanje novog višedužinca u tzv. Kučinskoj stini na Mosoru. Stijenu možemo opaziti s pristupne ceste prema penjalištu Mosor, a pravo je čudo da u njoj, obzirom na kvalitetu, dosad nije bilo smjerova. Pristup je jednostavan ( osim malo probijanja kroz gustu brnistru) a kamen odlične kvalitete. Smjer je opremljen u napredovanju ( sve je dužine vodio Čuja, s mašinom na ramenu ), a zatim je i ispenjan red point ( opet Čuja ) . Opremljen je 10 mm spitovima.  Najteža dužina je ocijenjena sa 7a ( možda manje ) a obavezna mjesta koja treba penjati između spitova su 6b. Po smjeru se može vrlo jednostavno abseilati. Smjer se zove Aspalathos. Skica u prilogu.

Vezano uz duge smjerove istaknimo da je Siniša Škalec s partnerom ponovio Čujin i Matanov  mega uradak u Anića kuku – smjer Zlatne godine ocjene 7c. Ivan Tomašek je penjao Infinito 7a+ također u A. kuku.

Nedavno je ekipa Breganja wariorrsa bila na Hvaru a penjali su u Pokriveniku i Šuploj stini.Kristina BrletićMarko Bašić, Saša Kmezić i Viško Klarić dobro su se zabavili. Saša Kmezić je napravio FA u mega atraktivnom novom smjeru Argo 7b+ te vjerojatno FA u smjeru Dreamland 7b+ ( 7c?).

Zapišimo i otvorenje sezone u Kotečniku: Ivan Ljubičić popeo Nos 7c.

aspalathos   as1

Apalathos:

Oprema: 12 kompleta + uže 70m.

Pristup: Kao za Klobuk do boldera  i mjesta gdje se cesta izravna i položi. Od boldera cca 800 m do mjesta gdje se na lijevo kroz borovinu probijaju stepenice. Tu dobrom stazom do maslinika i dalje slabo vidnom stazom kroz brnistru do oznake na stazi. Skrenuti kroz brnistru i gustu makiju tražeći najlakše prolaze ( cca 100m takvog terena ) do borovine gdje se teren raščisti i naiđe na stazu kojom pod stijenu ( cca 15 min).

 

2 comments

  1. Between myself and my wife we’ve bought more wise phones within the last few several years than My partner and i care to remember, to are the iPhone, Motorola Backflip, and all HTC devices. But, for the previous few years We have settled as a result of one distinct phone. How appear Because all of us were pleased to found out how wonderful and fun owning the HTC Encourage 4G is actually.

  2. Nine years ago my wife and I went to the Florida keys for our honeymoon in July. We found the weather not much if any worse than any July in Indiana -- 90s and high humidity. What happened? Summers have been hot here for my whole life. Now the corn languishes and the tomatoes won't ripen. Algore can take his global warming clap-trap and stuff it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top