29.03.2024
Najnovije vijesti
Prvi HR 8c bolder !

Prvi HR 8c bolder !

Serija se nastavlja !! Nedavno smo dobili prvi hrvatski smjer ocjene 9a kojeg je u Medveji popeo najbolji svjetski penjač  Adam Ondra. Nakon tog uspjeha, Adam koji je ujedno i odličan bolderaš, odlučio je nastaviti seriju postavljanjem i najtežeg HR boldera. Dobivši korisne informacije od lokalnih penjača na putu kući zaustavio se na Okiću, gdje je u sektoru A popeo nevjerojatnu high ball liniju i ocijenio sa 8c. Radi se o sit startu smjera Legen, te liniji koja kreće udesno i završava u smjeru Orson i prijatelji! Za smjer mu je bilo potrebno cijelo jutro.

Nažalost fotografije i video zasad nemamo ali domar na Okiću koji je posredovao podatke ( Adam ga je obavijestio nakon uspona ), nam je rekao da je za vrijeme Adamovog penjanja tamo prolazila grupa planinara iz Svete Nedjelje te je jedan od njih  snimio povijesni uspon (u potrazi smo za njima). Redakcija je uputila mail i samom autoru smjera moleći za snimku ( ako je ima) te ime i ostalo. Ludilo na HR penjalištima se nastavlja !
PS: Domar kaže da se Adam raspitivao kako do Vranje peči! Dali je na pomolu i rješenje velikog projekta : Traverza od Hokus pokusa do Pašta šute ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top