18.04.2024
Najnovije vijesti
PH lead !

PH lead !

Ovog vikenda … PH lead

Nadajmo se dostojnoj posjeti, iako već sada znamo da nekih glavnih  favorita neće biti …

Tekst sa T portala:

Godina je 1989. Zagrebački alpinisti popravljaju urušeni strop dvorane Doma sportova. Dolaze na ideju. S upravom dvorane dogovaraju izgradnju prve penjačke stijene u ovom dijelu Europe i već iste godine organiziraju Art Rock ’89. čime je Zagreb uvršten među samo pet gradova na svijetu u kojima se održalo dvoransko penjačko natjecanje. Tradicija je rođena.

Fothia

‘Iako mala, penjačka zajednica u Hrvatskoj iznjedrila je popriličan broj penjača koji sudjeluju na domaćim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima te ostvaruju vrlo dobre rezultate. U suradnji s Komisijom za sportsko penjanje HPS-a pokušavamo mladim perspektivnim penjačima omogućiti sudjelovanje na što više međunarodnih i svjetskih natjecanja, ali njihov put uvijek započinje ovdje, na Prvenstvu Hrvatske,’ rekao je Alan Križanić, suvoditelj penjačkih dvorana Fothia, koja u suradnji sa Sportsko penjačkim klubom Durango organizira ovogodišnje državno prvenstvo u težinskoj i brzinskoj penjačkoj disciplini.

Subota je, s početkom u 10 sati, rezervirana za težinsku disciplinu u kojoj natjecatelji tijekom savladavanja smjera na 11m visokoj stijeni moraju doseći što više hvatište. U nedjelju, s početkom u 18 sati, održat će se natjecanje u brzinskom penjanju pri kojem penjači smjer na stijeni moraju popeti u što kraćem roku. Očekuje se oko 60 natjecatelja iz cijele Hrvatske u kategorijama od cicibana (7 godina) do seniora (18+ godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top