19.04.2024
Najnovije vijesti
Grotta Katerina – dry tooling ban

Grotta Katerina – dry tooling ban

Iako ovo nema neke direktne veze sa ZG scenom situacija je interesantna. Naime na penjalištu Grotta Katarina kod Trsta lokalni su sportski penjači nedavno razmontirali tamošnje dry tooling smjerove.
Nebi to možda bilo toliko čudno da je to penjalište najprije bilo opremljeno kao sportsko. Situacija je zapravo obrnuta. Naime prvi smjerovi koji su tamo nastali bili su upravo smjerovi za dry tooling jer je špilja idealna za tu vrst penjanja. Tamo se nalazi i možda najteži dry smjer u Italiji My Day D 13/14 kojeg je ispenjao Aleksandar Mataruga.  Prije njega najteži je bio My way D13 kojeg je popeo slovenac Dejan Koren .
Uz to sama špilja za sportsko penjanje nije nešto, jer kvaliteta kamena je lošija nego na hrpu okolnih penjališta a često je i vlažno. Situacija je ista kao kad bi netko sada u Kukači zabranio tulanje, a to je penjalište upravo zbog toga i nastalo.
Kako na Katarini tulaju ponajviše Slovenci i Hrvati ( a i upravo oni su popeli najteže smjerove ) možda je ovo određena kajla lokalaca ?

Any comments ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top