24.06.2024
Najnovije vijesti

Tenaya

Predstavljamo novi brand penjačica na našem tržištu ( zastupnik : Iglu šport ) :

downloadBrand Tenaya osnovan je 1997 od strane Josea Luisa Garcie Gallega jednog od orginalnih dizajnera Boreala. Jose je bio vrhunski big wall penjač sa mnogim prvim usponima u El Capitenu ili Fitzroyu.
I samo ime Tenaya  inspirirano je jednom od dolina nacionalnog parka Yosemite.
U dizajn Tenaya penjačica involvirane su legende poput Rona Kauka , braće Pou, svjetskog prvaka Ramona Juliana Puiqblanqua  te Josune Bereziartu ( prva žena koja je penjala 8c+ i 9a). U njihovom timu nalazi se i Alexandar Megos ( prvi 9a na pogled na svijetu ).

Cijela filozofija branda Tenaya usmjerena je prema jednostavnosti, ali istovremeno respektu prema potrebama penjača i želji da se što boljim proizvodom poboljšaju njihovi rezultati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ramon Julian Puigblanque

Postoji nekoliko modela od kojih smo trenutno izabrali tri. Svi su izrađeni od sintetskog mikro fiber materijala, što znači da se ne rastežu mnogo. Svi modeli koriste tzv SXR tehnologiju, što prema Tenayi znači sistem koji se prilagođava pokretu i vodi ka većoj preciznosti i komforu. To znači veću snagu na palčanom prednjem dijelu bez bolnog pritiska prema dolje ( downturn ). Svi modeli koriste Vibram XS Grip različite debljine, ovisno o modelu. Sve zajedno to je odličan kompromis između tvrdoće potrebne za male bridove i mekoće potrebne za kvalitetno trenje.

TATANKA

Tenaya-Tatanka-475

Materijal: Microfiber
Kopčanje: Vezice
Podstava: TXT
Međusloj: 2D PLT 10
Vanjski sloj: Vibram XS 4mm
Težina: 340g

Radi se o modelu na vezice zamišljenom za ekstremne smjerove. U njima je Ramon Julian popeo smjer Cataxasa 9a+ .Radi se o asimetričnoj konstrukciji, jednom od Tenayinih najagresivnijih modela. No prema današnjim standardima to je daleko od radikalno agresivnog.
Penjačica je konstruirana za strm, prevjesan teren gdje su preciznost  i fleksibilnost najbitniji, naročito kada su potrebne razne vrste kačenja kako pete tako i prstiju. Ono što je prednost Tatanke , pa tako i ostalih modela jest da uz sve performanse penjačica i dalje ostaje vrlo udobna, to je jedna od najvažnijih stvari koja Tenayu razlikuje od ostalih proizvođača – Performanse bez bola. Kod njih gotovo da nema perioda prilagodbe, praktično iz kutije s njima možete na vaš projekt.
Ono što treba istaknuti je i odlično konstruirana peta. Nema dodatnog sloja gume čime se povećava osjećaj za stijenu a time je povećano i povjerenje u poziciju pete i njezino „držanje“.

Zaključak: Penjačice su dizajnirane za moderan strm i prevjesan teren, ali zbog relativno mekog srednjeg sloja dominiraju na tehnički zahtjevnim smjerovima gdje je preciznost na malim stopinkama esencijalna. Isto tako su odlične kada je bitno trenje, odnosno kačenje pete. Sve zajedno spojeno sa nevjerojatnom udobnošću.

RA

Tenaya.RA

Materijal: Microfiber
Kopčanje: Velcro
Podstava: TXT pamuk
Međusloj: 2D PLT 10
Vanjski sloj: Vibram XS 4mm
Težina: 340g

Ra je model na čičak i vjerojatno najpoznatiji i najrašireniji Tenayin model. Na svom kontu ima kako uspone u rangu 9a tako i pobjede na natjecanjima Svjetskog kupa. Za razliku od Tatanke  Ra imaju podstavljeni jezik i unutarnji dio. Konstrukcija je slična modelu Tatanka, također asimetrična ali ne radikalno. Međusloj je nešto tvrđi.  Čičak trake pomoću kojih se penjačica zatvara odlično su prilagođene te se penjačica može vrlo precizno namjestiti na nogu. Sama penjačica odlično je konstruirana tako da nema praznog prostora kada se navuče, no tako dobro leži na nozi da se ne osjeća nikakva bol.  Namjena ove penjačice je sve od položenog i vertikalnog, do strmih prevjesa, gdje je fleksibilnost i preciznost važna. Unatoč svemu njihov komfor toliko je dobar da ih bez problema možete nositi i u višedužinske smjerove i imati cijelo vrijeme na nozi.
Na prednjem dijelu guma je tako obrađena, uz jedan manji dodatni dio da omogućava bolje kačenje prstiju, ali i ostavlja prostor za ispupčene zglobove prstiju.
Zaključak: Izvrsne su u strmim okomitim smjerovima, no istovremeno toliko su univerzalne da odlično funkcioniraju na svakom terenu. Ako trežite penjačicu koja daje maksimum na svakom terenu onda je to model RA.

 OASI

oasi

Materijal: Microfiber
Kopčanje: Velcro- Draxtor
Jezik: Likra sa dva preforirana sloja
Podstava: Pamuk + TXT obrada
Međusloj: Dvostruki GI 1,8 TST 150
Vanjski sloj: Vibram XS 3,5mm
Težina: 340g

Ovo su penjačice dizajnirane za najzahtijevnije penjače i najzahtijevnije smjerove ali sa namjerom da i dalje ostanu komforne i udobne. Razvoj ovog modela trajao je gotovo dvije godine.
Nude odlične performanse kako za bouldering ili penjanje ploča sa malim stopinkama, tako i za smjerove koji traže trenje ili duge izdržljivostne probleme.
Oasi su konstruirane na bazi MRRB sistema, tehnologije koju je razvila Tenaya. Bit je u maksimalnom i brzom prilagođavanju na sve situacije, dajući pri tome vrhunske performanse. Kao i ostali modeli i ovaj je baziran na SXR sistemu koji je prilagođen pokretu i koji vodi većoj preciznosti uz i dalje odličan komfor. Korak dalje kod ovog modela je tzv. Draxtor –sistem vezanja koji je trenutno najbrži i najprecizniji na tržištu.
Peta je odlično dorađena i nudi odličan komfor i stabilnost u svim pozicijama.Oasi model kombinira trenutno  najrazvijeniju tehnologiju u segmentu penjačica, sa smislom za svaki detalj. Rezultat je vrhunska i precizna penjačica, istovremeno i komforna koja nudi potpuni spoj penjača i stijene. 

 

 

 

CMYK básico

Alexander Megos

 

 

One comment

  1. Amritsar is a city in the northwestern Indian state of Punjab, 28 kilometers from the border with Pakistan. At the center of its walled old town, the gilded Golden Temple (Harmandir Sahib) is the holiest gurdwara (religious complex) of the Sikh religion. It’s at the end of a causeway, surrounded by the sacred Amrit Sarovar tank (lake), where pilgrims bathe.

    Amritsar

    Amritsar is a city in the northwestern Indian state of Punjab, 28 kilometers from the border with Pakistan. At the center of its walled old town, the gilded Golden Temple (Harmandir Sahib) is the holiest gurdwara (religious complex) of the Sikh religion. It’s at the end of a causeway, surrounded by the sacred Amrit Sarovar tank (lake), where pilgrims bathe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top