19.06.2018
Najnovije vijesti

Rijetka ponavljanja

Proteklih dana lijepo jesensko vrijeme omogućilo je nekoliko rijetkih uspona. Najprije je na Pokojcu Jurica Levatić popeo smjer Chuck Norris ocjene 8b+. To je tek drugi uspon nakon Igora Čorka. Više o usponu ovdje. Jura je na Ospu popeo i Ptičju perspektivu 8a+.

Druga se akcija odvila na “mega” penjalištu Okić ( kojeg netreba podcijeniti jer ga je svojevremeno obišao čak i Said Belhaj ). Tamo je Borna Čujić izveo tek treće ponavljanje smjera Quo Vadis 8b/b+. I to 13 godina nakon zadnjeg uspona!  Smjer su dosad ponovili Marko Rožman (1. uspon 2001)i Zdravko Cerovac . Borna je smjer ponovio praktično u trećem ulazu dana ( u smjeru je bio jednom prije ali zbog vlage nije mogao probati ulazni dio). Radi se o kratkom power smjeru nalik na bolder svega nekoliko metara visokom ali za kojeg su potrebni vrlo jaki prsti. Blizu uspjeha je i Ivan Pevec.

Od ostalih na brzinu čekiranih uspona izdvajamo:
Siniša Škalec popeo je – Aglaia 8a (Paklenica), Zabranjena ljubav 7c (Omiš), Gorilko 7c (našao novi grif, Vranja peć), Khevenhiller 7c (Pokojec)
Ivan TomašekCybercaffe 7c (Kalnik)

Ekipa u sastavu Saša Kmezić, Viško Klarić, Žarko Kaličanin te Boris Čujić tjedan je dana boravila u području Meteora u Grčkoj. Tamo su penjali višedužinske smjerove u konglomeratnim tornjevima Mateora te na odličnom penjalištu Pyli punom zasiganih vrhunskih linija. Zadnji dan su se zaustavili i na penjalištu Litochoro.

Od uspona treba izdvojiti duge smjerove : Iphigenia 7a, Corner of madness 6b te Sophocles 6b. Karakteristika višedužinaca na Meteorima su mali “knobsići” te ponekad solidni run outi. Na penjalištu Pylli ekipa se dobro napenjala a za izdvojiti je Saletov uspon u smjeru 7b+/c te nekoliko uspona na pogled u težinama do 7b koje su popeli  Čuja i Sale.

dsc_6524

Jura , Chuck Norris 8b+

dsc_7154

Borna u ključnom dijelu Quo Vadisa 8b/b+, jaki prsti potrebiti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saša Kmezić u strminama tornja Sourloti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top