19.03.2024
Najnovije vijesti

Rijetka ponavljanja

Proteklih dana lijepo jesensko vrijeme omogućilo je nekoliko rijetkih uspona. Najprije je na Pokojcu Jurica Levatić popeo smjer Chuck Norris ocjene 8b+. To je tek drugi uspon nakon Igora Čorka. Više o usponu ovdje. Jura je na Ospu popeo i Ptičju perspektivu 8a+.

Druga se akcija odvila na “mega” penjalištu Okić ( kojeg netreba podcijeniti jer ga je svojevremeno obišao čak i Said Belhaj ). Tamo je Borna Čujić izveo tek treće ponavljanje smjera Quo Vadis 8b/b+. I to 13 godina nakon zadnjeg uspona!  Smjer su dosad ponovili Marko Rožman (1. uspon 2001)i Zdravko Cerovac . Borna je smjer ponovio praktično u trećem ulazu dana ( u smjeru je bio jednom prije ali zbog vlage nije mogao probati ulazni dio). Radi se o kratkom power smjeru nalik na bolder svega nekoliko metara visokom ali za kojeg su potrebni vrlo jaki prsti. Blizu uspjeha je i Ivan Pevec.

Od ostalih na brzinu čekiranih uspona izdvajamo:
Siniša Škalec popeo je – Aglaia 8a (Paklenica), Zabranjena ljubav 7c (Omiš), Gorilko 7c (našao novi grif, Vranja peć), Khevenhiller 7c (Pokojec)
Ivan TomašekCybercaffe 7c (Kalnik)

Ekipa u sastavu Saša Kmezić, Viško Klarić, Žarko Kaličanin te Boris Čujić tjedan je dana boravila u području Meteora u Grčkoj. Tamo su penjali višedužinske smjerove u konglomeratnim tornjevima Mateora te na odličnom penjalištu Pyli punom zasiganih vrhunskih linija. Zadnji dan su se zaustavili i na penjalištu Litochoro.

Od uspona treba izdvojiti duge smjerove : Iphigenia 7a, Corner of madness 6b te Sophocles 6b. Karakteristika višedužinaca na Meteorima su mali “knobsići” te ponekad solidni run outi. Na penjalištu Pylli ekipa se dobro napenjala a za izdvojiti je Saletov uspon u smjeru 7b+/c te nekoliko uspona na pogled u težinama do 7b koje su popeli  Čuja i Sale.

dsc_6524

Jura , Chuck Norris 8b+

dsc_7154

Borna u ključnom dijelu Quo Vadisa 8b/b+, jaki prsti potrebiti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saša Kmezić u strminama tornja Sourloti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top