28.03.2024
Najnovije vijesti
Ledni kup – Bjelovar

Ledni kup – Bjelovar

Nedavno je u Bjelovaru održano drugo kolo Lednog pokala RH . Izvještaj  Zvonimira Popovića:

U nedjelju 17.3.2011. Bjelovar je bio domaćin 2. kola Lednog kupa Hrvatske za sezonu 2012./2013. Događaj je organizirao Sportsko penjački klub Grip iz Bjelovara, na čelu sa Sinišom Atlijom koji je bio službeni postavljač smjerova i sudac na natjecanju.

Bjelovar je već 6. godinu domaćin ovog natjecanja i može se pohvaliti jednim od najboljih poligona za vježbanje i natjecanje u ovom dijelu Hrvatske: Vodotornju koji svojom visinom i konstrukcijom omogućuje postavljanje svih vrsta penjačkih smjeri i problema.

Natjecanje u Bjelovaru, održano je u 2 kategorije: muškoj i ženskoj. Kod muških prijavilo se 6 natjecatelja, a u ženskoj kategoriji 3 natjecateljice.

U jakoj konkurenciji natjecali su se iskusni penjača pristigli iz Rijeke i Zagreba, te domaćini iz Bjelovara, pred 40tak gledatelja.

Iako su vremenske prilike prethodnih dana bile proljetne, snijeg i hladnoća došli su kao naručeni za održavanje ovog natjecanja 🙂

Natjecanje je počelo oko 10.30 h kada su se natjecatelji, nakon porcije vrućeg čaja, kuhanog vina i peciva, morali dokazati na kvalifikacijskom smjeru dužine 25 metara gdje je postavljač Siniša Atlija priredio raznovrsne probleme i tehnike penjanja: od drvenih trupaca, zareza u betonu do penjanja u stropu i prelaska na vrh kupole vodotornja.

Nakon ždrijeba krenulo je penjanje uz podršku prisutnih natjecatelja i gledatelja.

U finalnom smjeru potrebno je bilo popeti prevjesni dio koji se sastojao od dugih i teških gibove, te doći do vrha smjera na drvenom jarbolu.

U muškoj kategoriji najbolji je bio član Riječkog alpinističkog kluba Aleksandar Mataruga koji je tako potvrdio odličnu formu, a 2. i 3. mjesto zauzeli su članovi Alpinističkog odsjeka Velebit iz Zagreba Dalibor Plašćar i Krunoslav Tomorad.

Kod žena najbolja je bila Morana Durbešić, članica Riječkog alpinističkog kluba, dok su 2. i 3. mjesto zauzele Lada Lukinić i Mateja Bešenski iz Zagreba.

Pred kraj finala na Toranj je stigao vrući vinski gulaš kojim su se natjecatelje i prisutna publika okrijepili i utoplili u ovu hladnu ožujsku nedjelju.

Po završetku, svim natjecateljima uručeni su poklon paketi sponzora Koestlina, a pobjednicima medalje i simbolični pokali

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top