28.03.2024
Najnovije vijesti

Penjački pojas Ocun Ego – recenzija

Marko Rožman iznosi svoja iskustva o penjačkom pojasu marke Ocun , model Ego: Prilikom čitanja imajte na umu da su ovo ipak subjektivni doživljaji pojedinca od 18 godina, ali s 19 godina iskustva (kako je jednom prilikom slikovito sročila majka jedne naše mlade nade). Pojas Ego spada u kategoriju ultra-laganih pojaseva prvenstveno namijenjenih sportskom   penjanju.  …

Review Overview

Udobnost
Funkcionalnost
Kvaliteta izvedbe

Summary : Vrlo funkcionalan, lagan i udoban (osim ponekad).

93

Marko Rožman iznosi svoja iskustva o penjačkom pojasu marke Ocun , model Ego:
Prilikom čitanja imajte na umu da su ovo ipak subjektivni doživljaji pojedinca od 18 godina, ali s 19 godina iskustva (kako je jednom prilikom slikovito sročila majka jedne naše mlade nade).

Ocun-EgoPojas Ego spada u kategoriju ultra-laganih pojaseva prvenstveno namijenjenih sportskom   penjanju.  Kad mi netko spomene ultra-lagani pojas odmah razmišljam o udobnosti i trajnosti, dvije stvari koje su se prije žrtvovale zbog težine. Sjećam se Petzl-ovog Cruxa, bio je lagan, ali Jump je bio udobniji te se nosio Jump. No, vratimo se Egu.

Prilikom oblačenja pojas odmah simetrično sjeda na tijelo. Kopča za zatvaranje je samo-zatvarajuća, dobro postavljena te ne smeta prilikom penjanja i sjedenja u pojasu. Ova inačica pojasa posjeduje samo jednu kopču iako postoje i varijante s tri, tj. s podesivim nogavicama. Gurtnice za opremu (okačnice) dobro su raspoređene te se kompleti lagano iskopčavanju, kako s prednjeg tako i sa stražnjeg para.

Pozitivna stvar je da mi nije bilo potrebno nikakvo privikavanje na pojas. Prilikom već prvog penjanja imao sam osjećaj kao da ga već godinama koristim; ne zamjećujem ga prilikom kretanja. Ono što oduševljava da je unatoč tome što je relativno lagan, pojas je udoban prilikom penjanja, padanja, sjedenja i osiguravanja. Za trajnost ne mogu reći puno jer ga koristim dva mjeseca, ali za sada na njemu ne postoje znakovi korištenja.

Moja jedina zamjerka pojasu su nogavice tj. činjenica da proizvođač nije obratio pažnju da stavi gumice oko nogavica te da postigne da iste usko prianjaju uz nogu. Ovako dolazi do pomicanja koje muškom rodu može stvarati poteškoće.

Ukratko; vrlo funkcionalan, lagan i udoban (osim ponekad).

iluzija  srebrna-streha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top