28.03.2024
Najnovije vijesti

Samonapuhavajuće podloge

micro_lite_709968Kako izabrati podlogu?

Kod izbora podloge za ležanje najprije se moramo upitati: kakvu termičku izolaciju trebamo , dali ćemo podlogu nositi u ruksaku, dali nam je važna težina i volumen , koliko nam je bitna udobnost

 

Samonapuhavajuće podloge Velika udobnost, mala težina, odlična izolacija i ne prevelik volumen su osnovne karakteristike samonapuhavajućih podloga. Time su one trenutno najbolji prenosivi le?aj.

Što i kako djeluju? Između dviju nepropusnih tkanina je nalijepljena lagana pjena. Na rubu podloge je ventil. Kada smotanu podlogu razvijemo i otvorimo ventil stisnuta se pjena počinje širiti i kroz ventil u podlogu usisava zrak. Nakon nekoliko minuta podloga je napunjena i nakon što zatvorimo ventil spremna za upotrebu. Kada je želimo smotati jednostavno otvorimo ventil i smotamo na što manji volumen i zatim zatvorimo ventil. Na izboru je više debljina.

Već 2,5 cm debela podloga osigurava nam vrlo veliku udobnost, ali ako želimo možemo birati i do 10 cm debele podloge. Priznati proizvođači koriste materijale dovoljno robusne i otporne na drapanje te na kojima vreća za spavanje neće klizati. To je posebno važno ako spavamo na neravnom tlu. Ako se podloga i probuši može se zalijepiti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top