26.04.2024
Najnovije vijesti
Velebitova škola na Dabrovima

Velebitova škola na Dabrovima

U subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja održana je četvrta terenska vježba ljetne alpinističke škole AO Velebit na Dabrovima.
2013-04-14 14.20.11

Dočekao nas je predivan sunčani dan uz malo vjetra i ubrzo nakon uvodnog predavanja tečajci su se sa instruktorima razbježali po smjerovima. Penjalo se svašta, lagano, malo teže a neki su ostali i ‘na zemlji’ i bavili se tehnikalijama poput prusiciranja i svetog Bernarda.

Najposjećeniji smjerovi bili su La Figlia del Capitano, Bibl und Bubl, Velebit Express ali i nešto kraći i lakši smjerovi poput Startera i novijih Baje i Mufa na pobočju Bačić kuka u kojima se lijepo može vježbati absajl u više dužina. Na ovom izletu škole bio je naglasak na absajlu u više dužina koji se na našem ‘standardnom’ vježbalištu, podsljemenskom tunelu, ne može vježbati te se tečajce također poticalo na vođenje pojedinih dužina u čemu su se mnogi uistinu iskazali.

Nakon što su se vratili iz smjerova, tečajci su sudjelovali u kratkoj radionici vezanoj za skice smjerova i ocjene. Dobili su mnoge različite skice i iz njih su morali iščitavati simbole i komentirati smjerove. Dobro su se snalazili.

Nedjelja je bila još sunčanija, bez ijednog oblačka i sa manje vjetra. S velikom smo se radošću skinuli u kratke rukave i uživali u predivnom vremenu i kvalitetnoj dabarskoj stijeni.

Tečajci su oduševljeni penjanjem, Dabrovima a čini se da su zadovoljni i školom.

Veselimo se idućem izletu!2013-04-14 14.19.47

Mia Vrbanac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top