19.06.2018
Najnovije vijesti

Fuck Yeah !! na Pagu

Prošlogodišnji polaznici alpinističke škole AOV Goran Gregur, Vanja Šiljak, Luka Blažić i Marko Lukačević oduvijek su pokazivali dobar smisao za humor, ali i za avanturu, pa su tako ovih dana ispenjali prvenstveni smjer na Pagu.

Smjer se nalazi u sektoru Sveti Vid, u kojem se već nalazi podosta smjerova koje su penjali Krešimir Klasan-Klacko i Domagoj Bojko.

Mlade nade su svoj smjer, koji nosi ime Fuck Yeah!!, penjali oko tri sata i ništa nisu ostavili u stijeni. Smjer se nalazi između smjerova O Marisol i Pod stropom i po ploči.

Momci kažu kako su prve dvije dužine dosta krušljive, ali se u njima može naći dobrih mjesta za osiguravanje, kao što su na primjer solidni pješčani satovi. Treća i najdulja dužina je, na žalost, čista hodačina (ocjena II), ali je zadnja dužina navodno jako lijepa- kompaktne ali razvedene ploče sa mnoštvom mogućnosti postavljanja međuosiguranja.

Smjer je dug dvjestotinjak metara, a ocjene po dužinama su sljedeće: 1. 28m, IV; 2. 22m, IV+; 3. 90m, II; 4. 60m, III+

Pristup smjeru je s ceste Pag-Bošana, 15 minuta po siparu. Silaz je s vrha lijevo preko polica do sipara i zatim 20 minuta dolje.

Za sada postoji samo slikoskica, a skica je u izradi.

Bravo dečki!

Tekst: Mia Vrbanac

fuck1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top