19.06.2018
Najnovije vijesti

Obnova Gorskog zrcala

SPK Štrik u akciji – prenosimo vijest s njihove stranice :

Subotu 25.05.’13. u nedostatku lijepog vremena i nemogućnosti penjanja po našim najdražim hr. penjalištima, SPK Štrik pristupio je uređenju jedinog prirodnog zg-penjališta Gorskog zrcala, točnije njegove Centrale ( ima tu ipak i Žrvnjeva peć op.ur.).

U jednom trenutku kiša nam je pokazala prave zube i istjerala nas u obližnju nadstrešnicu na dve pive.Trenutačno okrepljeni vraćamo se na posao. Dašo buši treću rupu, zabija tiplu u nju i izbacuje jednu pljuvačku dole kraj mene a Božidar za to cijelo vrijeme pjeva neku pjesmu Vatrogasca (Nogama, pleši samo s nogama :)). I tako rupa po rupa, nekim čudom baterije su izdržale svih 14 rupa, prespitana je cijela centrala. Novi spitovi i novi štand sad nude potpuno sigurno penjanje ovog odličnog smjera.

Da to nebi ostalo samo na uređenju okoliša okušali smo se i mi sami u penjanju istog smjera i opet nekim čudom vrijeme nam je toliko dozvolilo. Sa svojom ocjenom 6c+ i 23m dužine sam smjer i nije baš trivijalan ali niti nemoguć. Jedno uobičajeno popodnevno penjanje prekida base-jumper s vrha litice, ček malo….. pa to je ”Božidar”, leti naglavačke 5m niz smjer, +5 za umjetnički dojam ide Božidaru.

Centrala je sada obnovljena i spremna za penjanje a u razmatranju su još neki potencijali ove ploče.

Robert Kanižaj

IMG_4191

B. Čujić, prvo slobodno ponavljanje, 22.04.1991.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Centrala, nekad 7a+/b a danas 6c+ (?).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top