19.06.2018
Najnovije vijesti
MR i ekipa na Siciliji

MR i ekipa na Siciliji

Našeg poznatog i samozatajnog penjača, jednog od najboljih u Hrvatskoj ( svih vremena i vremenskih zona ), Marka Rožmana netreba posebno predstavljati. Možda mlađoj generaciji? Pa ukratko: mnogo, mnogo 8a i 8b smjerova. Prvi hrvatski 8c ( možda i jedini ? ). Mnoge pobjede na natjecanjima…..
U tišini Sutinskih vrela Roki iliti MR i dalje uredno trenira i sprema se za neke od svojih projekata. S vremena na vrijeme okupi ekipu i otisne se i na dalje putovanje. Za izvještaj ga treba cimnuti ali eto nikad nije kasno da se sazna što je radio, a radio je dosta…

Retroaktivni izvještaj napisan od MR samog :

Hm, čudna je ova godina, nije baš bilo penjanja vani. U tri ili četiri dobra vikenda u Istri, koliko je radnik-vikend klajmber mogao izvući, uspjeh utrpati nekoliko 7c i 7c+ na pogled, par 8a te 8b (Soul Kitchen, jeaa bio je suh – djelomično, a je li 8a+, 8b ili 8b/b+ ostavljam za raspravu ko je već želi). Ostatak već znate, samo puno snijega i kiše.

Kao Siciliju planiramo već neko vrijeme, odlučismo ogrijati stare kosti (ipak nam je prosjek godina ekspedicionista bio 41) na mediteranskom suncu (tamo gdje ga ima) i otisnuti se na put. Cilj je bio San Vito Lo Capo i penjališta u njegovoj okolici. Kombinacija već klasična; low-cost let do Sicilije, što razbijeniji rent a car (tko je vozio tamo zna zašto) za po Siciliji te smještaj u San Vitu. Maleno turističko mjesto, nema aprtmanskih mastodonta, začudo postoji prostor između kuća, nema trunčice betona na obali i u okolici naravno ima stijena gdje god se okreneš. Zapravo, 1% ukupnog potencijala za penjanje je uređeno i to je zapravo lošiji dio. Krenimo s penjanjem; uspjeli smo obići skoro sve stijene u okolici i najdojmljivije su Never Sleeping Wall te Crown of Aragon. Never Sleeping Wall nudi neke od najljepših smjerova po sigama ocjene do 7a+. Crown s druge strane nudi stepenicu više, stvarno lijepe smjerove do 7c+. Također je izvrsna i stijena Grota Corvo, ali je zatvorena za penjanje, zbog ptica, međutim nema brige, ima tamo stijena.

Dosezi  – to ljudi vole čitat;

Dugi
– kupanje u hladnoj vodi
– svaki dan jedan sladoled od pistacija
– europski trendovi u razdvajanju otpada
– puno smjerova do 7b+ na pogled, više nego što ih se popeo u zadnje tri godine ali kako bi rekao najdraži su mu su 7a hard i 7b+ soft.

Petra
– proslava 22 rođendana
– hodala četveronoške ispred dućana (nije ono što mislite)
– penjala do 6c na pogled

Marko
– vozio kroz Palermo bez navigacije
– izbjegao stršljena u 8a na pogled
– isto kao i Dugi, na pogled popeo više nego u zadnje tri godine npr. dvadesetak smjerova 7c-8a
– 8b na pogled, ali ispostavilo se da je oko 7c+/8a
– učio od Petre kako penjati nogama, a ne vući na snagu – neuspješno

Ana
– rehabilitirala koljeno, pomalo
– poučavala Dugog europskim trendovima razdvajanja otpada
– postala couscous majstor
– penjala do 6c na pogled

Hm, za prosječne 40 godišnjake i nije loše, ali četrdesete su nove tridesete ili možda dvadesete.

Galerija : ovdje

 
crown -7b+

grotta del cavallo 6b+

2 comments

  1. Oćemo dočekat taj 9a? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top