18.04.2024
Najnovije vijesti

Rio Bianco

945666_10201097303530107_101736601_n

ruksak na pleća …

Naša specijalna dopisnica za područje alpinizma, Mia Vrbanac opisuje logor AOV održan nedavno u dolini Rio Bianco:

Iako je cjelokupno pučanstvo AOV pozdravilo ideju o revitaliziranju zajedničkog logora u Rio Bianco, na kraju odaziv nije bio prevelik. Što zbog klimave prognoze u Alpama, što zbog mirisa ćevapa s Romanije, u Rio Bianco zaputila su se dva automobila iz Zagreba u kojima je bilo i dvoje friških tečajaca, Gordana Blažević i Ivan Vajdić. Stiglo je i pojačanje iz Splita- velebitaška mosorašica Tea Čalogović i Ana Buklijaš.
Održavanje ovakvih logora u Alpama nakon škole vrlo je važno zbog stjecanja iskustva sa iskusnijim mentorima ali prije svega su ti logori lijepa prilika za druženje i uživanje u divnim krajolicima.
Mnogi od nas su prvi puta bili u Rio Bianco i svi smo se složili- doći ćemo opet!
Penjalo se štošta. Najiskusnijem od nas, Kruni, namijenili smo Gogu i Ivana te su oni otišli u Diretissimu (IV, V-) gdje su uživali u kompaktnoj stijeni i lijepim pločama. I Ivan i Goga su imali priliku povesti pokoju dužinu. Jedino je absajl po nevihti bio pomalo traumatično iskustvo, ali oni su prvi izašli iz smjera. Bravo Goga i Ivan! Bojana Horvat i Lada Lukinić odlučile su se za smjer Ive Piemontese (II, IV) u kojem su također uživale. Kraj nevihte su dočekale u špiljici, ali je penjanje po mokroj ploči s munjama koje sijevaju uokolo bilo prilično nezgodno. Na kraju balade su cure super prošle a šećer na kraju bila je tjestenina kojom su ih počastili simpatični Talijani na Brunnerici (tamo smo, naime, podigli šatore).
Tomislav Kirinec i moja malenkost najlošije su prošli što se tiče izbora smjera. Iako se Srednja rampa (II, III+) činila kao jednostavan zalogaj, ispalo je sasvim drugačije. Kako nismo mogli pronaći izlaz iz smjera (skica je, blago rečeno, smeće), bili smo prisiljeni absajlati po mokrom žlijebu. Avanatura je trajala dvanaest sati i bili smo jako sretni kada smo napokon stigli do Brunnerice i onesvijestili se u šatorima.
Prognoza za nedjelju bila je lošija pa smo se svi skupa odlučili za razne oblike hedonizma. Za preporučiti je sportsko penjalište Pri Plajerju u blizini Boveca (ocjene od 4c do 7b). Naposlijetku smo u Kranjskoj gori sreli stare alpske lisce Bojana Čobanića i Damira Wildera koji su provodili romantični dugi vikend u Alpama. O tome što su penjali i gdje su preživjeli nevihte možda drugi put.
Puni smo lijepih dojmova i veselimo se idućem boravku u planinama. Dolomiti, vidimo se uskoro!
docekali noc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top