22.06.2018
Najnovije vijesti

Evropski juniorski kup boldering – Sofija

1040200_631758666836261_1651352333_o

Borna i psihodelični bolderi

Evo nakon što se ekipa vratila i emocije umirile da opišemo u nekoliko crta što se uistinu događalo u Sofiji.

Na put prema Sofiji , naravno uz nesebičnu pomoć AUTOWILLA krenuli su natjecatelji Borna Čujić i Vito Mužević . Trener je bio Gianfranco Dušić a vođa puta Boris Čujić.

Natjecanje se održavalo u potpuno novoj dvorani Boulderland koju je izgradila firma Walltopia. Bolderi djeluju poprilično svemirski čak i psihodelično. Takav koncept nekome se može sviđati a nekome ne. Osobno više sam za old school .

Za natjecanje u Sofiji bilo je prijavljeno nešto manje natjecatelja nego inače na takvim natjecanjima. Ipak Francuzi, Talijani i Njemci poslali su svoje najjače bolderaše, dok je u Borninoj i Vitinoj kategoriji Youth A penjao i Evropski prvak Irac Dominic Burns.

Kvalifikacije su bile na rasporedu u subotu popodne.

Penjalo se osam smjerova od kojih je Borna popeo šest a Vito tri. Tako je Vito završio na devetom mjestu ( prvo bolder EYC natjecanje ) a Borna na četvrtom, čime je zaslužio ulazak u finale ( ide ih šest ).

Već tada smo bili sretni jer to je prvi plasman nekog hrvatskog predstavnika u finale takvog bolder natjecanja.

U finalu se potom penju tri boldera ali na pogled. Nakon drugog smjera Borna je dijelio drugo mjesto s Francuskim predstavnikom. Treći smjer nije uspio savladati i već smo računali da će to u konačnici biti četvrto mjesto. I tada mala drama: Drugi do tada vodeći natjecatelj, Francuz,  nikako da pročita smjer i konstantno pada na ulazu. Vrijeme leti i polako ističu četiri minute. Već smo počeli vjerovati da će se Borna dočepati medalje ! I tada u zadnoj sekundi Francuz ponovo ulazi u smjer i koristeći potpuno pogrešnu kombinaciju, čudom ga prolazi te osvaja treće mjesto . Svaka mu čast ! Na tren smo pokisli , jer medalja je bila tako blizu, no ipak trebamo slaviti jer u odnosu na prolost ovaj rezultat je više nego odličan.  Pobjedu odnosi Irac Dominic Burns koji je pokazao zašto je odnio i titulu Prvaka Evrope.

Sve u svemu : odlično natjecanje, odlično iskustvo i odličan rezultat. Nadamo se da je ovo tek početak, zapravo sigurni smo u to.

Ekipa je motivirana i spremna za dalji rad, jer već sat vremena po završetku natjecanja odrađen je trening leada u dvorani Gravity climbing centre.

Boris Čujić

1052997_631758823502912_1953785387_o

Boulderland , Sofija

 

1063741_631759793502815_908349628_o

Vito , Borna i pobjednik Dominic Burns iz Irske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top