18.04.2024
Najnovije vijesti

Evropski juniorski kup boldering – Sofija

1040200_631758666836261_1651352333_o

Borna i psihodelični bolderi

Evo nakon što se ekipa vratila i emocije umirile da opišemo u nekoliko crta što se uistinu događalo u Sofiji.

Na put prema Sofiji , naravno uz nesebičnu pomoć AUTOWILLA krenuli su natjecatelji Borna Čujić i Vito Mužević . Trener je bio Gianfranco Dušić a vođa puta Boris Čujić.

Natjecanje se održavalo u potpuno novoj dvorani Boulderland koju je izgradila firma Walltopia. Bolderi djeluju poprilično svemirski čak i psihodelično. Takav koncept nekome se može sviđati a nekome ne. Osobno više sam za old school .

Za natjecanje u Sofiji bilo je prijavljeno nešto manje natjecatelja nego inače na takvim natjecanjima. Ipak Francuzi, Talijani i Njemci poslali su svoje najjače bolderaše, dok je u Borninoj i Vitinoj kategoriji Youth A penjao i Evropski prvak Irac Dominic Burns.

Kvalifikacije su bile na rasporedu u subotu popodne.

Penjalo se osam smjerova od kojih je Borna popeo šest a Vito tri. Tako je Vito završio na devetom mjestu ( prvo bolder EYC natjecanje ) a Borna na četvrtom, čime je zaslužio ulazak u finale ( ide ih šest ).

Već tada smo bili sretni jer to je prvi plasman nekog hrvatskog predstavnika u finale takvog bolder natjecanja.

U finalu se potom penju tri boldera ali na pogled. Nakon drugog smjera Borna je dijelio drugo mjesto s Francuskim predstavnikom. Treći smjer nije uspio savladati i već smo računali da će to u konačnici biti četvrto mjesto. I tada mala drama: Drugi do tada vodeći natjecatelj, Francuz,  nikako da pročita smjer i konstantno pada na ulazu. Vrijeme leti i polako ističu četiri minute. Već smo počeli vjerovati da će se Borna dočepati medalje ! I tada u zadnoj sekundi Francuz ponovo ulazi u smjer i koristeći potpuno pogrešnu kombinaciju, čudom ga prolazi te osvaja treće mjesto . Svaka mu čast ! Na tren smo pokisli , jer medalja je bila tako blizu, no ipak trebamo slaviti jer u odnosu na prolost ovaj rezultat je više nego odličan.  Pobjedu odnosi Irac Dominic Burns koji je pokazao zašto je odnio i titulu Prvaka Evrope.

Sve u svemu : odlično natjecanje, odlično iskustvo i odličan rezultat. Nadamo se da je ovo tek početak, zapravo sigurni smo u to.

Ekipa je motivirana i spremna za dalji rad, jer već sat vremena po završetku natjecanja odrađen je trening leada u dvorani Gravity climbing centre.

Boris Čujić

1052997_631758823502912_1953785387_o

Boulderland , Sofija

 

1063741_631759793502815_908349628_o

Vito , Borna i pobjednik Dominic Burns iz Irske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top