19.06.2018
Najnovije vijesti

Moskito

moskito

Borna i Moskito 8b

Nakon završetka splitskih priprema mlade reprezentacije, Filip Pečenec i Borna Čujić kratko su se zaustavili u Paklenici.  Malo su isprobavali Moskita, a zatim se Filip vratio u Zagreb zbog daljih planova.
Slijedeći dan Borna se zaputio u kanjon neznajući što bi penjao. Odlučio se za smjer Botanički vrt 8a+. Smjer je jednom probao prošle godine. Radi se o najizbjegavanijoj osmici u kanjonu sa vrlo malo ponavljanja ( samo Čorko, Bečan i Lisica op. ur. ). Borna ga savladava u drugom pokušaju dana.

Nakon toga odlučio je da bi malo “pogledao” Moskito 8b,  da si zapamti gibove. U prvom pokušaju nije išlo , ali u očima mu se vidjelo da je odlučan da ga popne. U drugom pokušaju sve je klapalo, pa i gib koji ga je prije mučio. Da stvar bude bolja sljedeći dan za potrebe video dokumentiranja popeo ga je još jednom ! Sve zajedno za oba smjera sat i pol …
To je četvrto hrvatsko ponavljanje, a Borna je i najmlađi penjač koji je ponovio ovaj legendarni smjer Gerharda Horhaghera.
Borna je tako popeo sve smjerove s predznakom osam u kanjonu Paklenice! Zapravo sve osim jednog: ostala je još samo Il Maratoneta

mos1

između dva pokušaja – dodatna energija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top