19.06.2018
Najnovije vijesti
Novi Alpinisti

Novi Alpinisti

Dana 25. srpnja 2013. godine u Zagrebu održan je popravni rok ispita za naziv “alpinist” održanog 20. travnja 2013. godine. Popravnom roku pristupili su kandidati:

1. Rene Lisac (Alpinistički odsjek HPD “Željezničar”)

2. Feđa Vilić (Alpinistički odsjek HPD “Željezničar”)

Ispitnu komisiju činili su: Krešimir Klasan (instruktor alpinizma, AO HPD “Željazničar”), Nikola Šoić (alpinist i gorski spašavatelj, AO PDS “Velebit”) i Marko Dukši (instruktor alpinizma, AO HPD “Željezničar”).Alpinist u stijeniKandidati su polagali teme koje nisu zadovoljavajuće odradili u prvom roku. Kriterij prolaznosti bio je poznavanje navedenih tema i tehnika, pri čemu je kandidat svaku temu usmeno izložio i po potrebi demonstrirao tehniku (bilo poznatu, bilo improviziranu) na način da ostvari zadani zadatak, a da pritom ne ugrozi sebe ni partnera. Teme usmenog/praktičnog dijela ispita bile su sljedeće:

1. Spust po užetu (samoosiguravanje prusikom, prelaz preko oštećenog mjesta na užetu) – oba kandidata

2. Podizanje penjača sustavom kolotura (Sv. Bernard, garda, rasterećivanje blokirane garde) – Rene Lisac

3. Pokus stabilnosti snježnog pokrivača – oba kandidata

4. Ledenjački navez i spašavanje iz ledenjačkih pukotina – oba kandidata

Alpinisti u stijeniUz gore navedene i s kandidatima unaprijed dogovorene teme ispitna komisija kandidatima je postavljala i nenajavljena pitanja i zadatke s ciljem utvrđivanja kompletnog znanja i vještina, obaviještenosti, zrelosti i osjećaja odgovornosti kandidata. Oba kandidata pokazala su dobro poznavanje svih zadanih tema i tehnika. Zaključak ispitne komisije je da su kandidati Rene Lisac i Feđa Vilić uspješno položili ispit i stekli naslov “alpinist” .Članovi ispitne komisije i Komisija za alpinizam čestitaju im i žele im dugu, plodnu i sigurnu alpinističku karijeru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top