20.06.2018
Najnovije vijesti

Ranjeni lav je najopasniji – WC Canada

dvorana

Danas su završile kvalifikacije Svjetskog juniorskog prvenstva u Kanadi, koje se održava na otoku Victoria blizu Vancouvera. Tekma se održava u novoj velebnoj dvorani u mjestu Central Saanich.
Nastupa preko 400 natjecatelja iz svih krajeva svijeta, među njima i jedini hrvatski predstavnik Borna Čujić koji je sjajnim penjanjem u drugom kvalifikacijskom smjeru izborio polufinale.

Prvi dan nije najbolje počeo: U svojoj grupi Youth A, koja je bila najbrojnija ( 54 natjecatelja ) Borna je nastupao predzadnji. Nakon šest sati čekanja, zagrijavanja i hlađenja koncentracija je pala. Ključno mjesto nije bilo najbolje odrađeno te je prvi kvalifikacijski smjer Borna završio na 29. mjestu ( u polufinale ih ide 26 ).
Početno nezadovoljstvo i frustracija brzo su zaboravljeni a Borna je čvrsto riješio da drugi dan penje onako kako zna, i da se bori do kraja.

Drugi kvalifikacijski smjer bio je  tehnički vrlo zahtjevan, sa malim hvatištima, tražilo se vrlo precizno penjanje pogotovo nogama. Ispasti se moglo gotovo u svakom trenutku. Borna penje odlično i pada nakon 3/4 smjera. U početku ta visina nije izgledala obećavajuće, no zatim su zaredali padovi ostalih natjecatelja. Na kraju je Borna u drugom smjeru zauzeo odlično 14. mjesto, što mu je u konačnici donjelo 21. mjesto i plasman u polufinale. Svima nam je laknulo, jer to je nekako bio cilj. Sada u polufinalu može neopterećen jurišati i na još bolji plasman, jer on to može.
Zbog bolje spremnosti za polufinale leada Borna je odlučio ne nastupiti u kvalifikacijama speeda. Brojne logističke poteškoće u Central Saanichu također su kumovale ovoj odluci ( vrlo dug put od smještaja do mjesta natjecanja)

Polufinale je na rasporedu u ponedjeljak 19.08 u 18.30 po našem vremenu. Live stream( i snimku kvalifikacija ) moguće je pratiti na stranicama IFSC. Link : ovdje.

Rezultati kvalifikacija grupa YOUTH A: ovdje

1174629_656732711005523_245341674_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top