20.04.2024
Najnovije vijesti

Cure zrokale Rock junior

DSC0534-610x404

Izvještaj by Tamara Cesarec

Ovog vikenda 6 zagrebačkih penjačica nastupilo je na Rock Master Junioru u Arcu.

I ne samo da su nastupile nego su i razvalile.

Izvidnica je krenula već u četvrtak da pripremi teren, ali je malo zapela putem zbog teške nesreće na talijanskoj autostradi pa je teren pripremala tek kasno naveće uz pridruženu ekipu iz Rijeke.

Da muka bude manja, u Arcu su nas dočekale Sunka i Sanja. Fala cure!

Ove godine je bio rekordan broj prijava pa su organizatori bili prisiljeni smanjiti broj smjerova. Tako se penjao samo jedan speed, jedan lead (za male top rope) smjer i 6 boulder problema.

Zbog istog razloga ove godine je samo U14 kategorija penjala na glavnom boulderu, a U10 i U12 su penjali na nažalost nešto manje atraktivnom malom boulderu „backstage“.

Drugo iznenađenje ove godine je bilo da su sve kategorije penjale speed po „pravim“ ifsc grifovima, koje naše djevojčice nisu nikad prije probale. To ih je koštalo, neke više neke manje, no krenimo redom.

Naša mala zvjezdica Lara Kmoch pokazala je što je cijelo ljeto radila (ne, nije se odmarala) i razvalila je konkurenciju. Unatoč malom pehu na speedu (promašila je gumb na vrhu i pala) gdje je
ostala bez plamana i bodova, Lara je zahvaljujući sjajnim nastupima na boulderu (2. mjesto) i leadu (1. mjesto!) osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku u konkurencji 22 natjecateljice. BRAVO LARA!
Uz odlične rezultate i postolja u iRCC-u te Petzenu, ovo je definitivno njena godina. Želimo joj puno uspjeha i da izdrži, i dočeka jednog dana tako sjajno penjati i uz velike cure.

U Larinoj kategoriji penjala je i mala Opatijka Lucija Brkić, inače Larina najžešća konkurencija, koja ovaj puta nije zasjala punim sjajem ali je penjala jako dobro i završila ukupno na 8. mjestu.

Pia Čuljak i Martina Futivić penjale su u kategoriji U12 i obje ostvarile odlične rezultate. Malo su se slabije snašle prvi dan na speedu (Pia kaže da je „polako pipala grifove samo da ne padne“), jako su dobro penjale boulder, a onda su obje u nedjelju super penjale lead (top rope). Cure su stvarno dale sve od sebe i uz navijanje nas iz publike daleko dogurale. U ukupnom poretku Pia je zauzela 12., a Martina 19. mjesto u konkurenciji 31 natjecateljice.

U kategoriji U14 natjecala je Jani Zoraj. Boulder je penjala odlično, dohvatila 4 topa i jednu zonu od ukupno 6 problema. Jedan problem je ostao ne popet iako je tamo bilo strašnih penjačica (prvenstveno Talijanke,ali i Belgijanke i Dankinje koje ne srećemo na ostalim natjecanjima). Na speedu je kliznula i ostala bez bodova, ali je u nedjelju odlično penjala lead (5.mjesto) i završila natjecanje kao 11. od 56(!) natjecateljica. Pogotovo s obzirom da je to njena ulazna godina u toj kategoriji, odličan rezultat za Jani.

Cure, bile ste sjajne. Sve! Hvala vam na divnom penjačkom vikendu u Italiji.

Slijedeća postaja Judenburg, 15.9., finale iRCC

Galerija: ovdje

Rezultati : ovdje

Dodatak uredništva: Šteta je,  ako se znalo da Petzen i Arco uključuju i speed, da ga se nije ubacilo  u sustav treninga. Još je veća šteta da na Jankomiru imamo speed grifove (spremljene u skladištu)  i speed stazu, a neke su curke kako se da naslutiti, te grifove prvi put osjetile pod rukom na samom startu?

1262498_10151778157212976_523910208_o

3 comments

  1. Bravo svim curkama na velikom uspjehu ! Naravno čestitke i njihovim roditeljima -- samo treba paziti da ne izgore do one “prave” juniorske konkurencije.

  2. Bravo cure, pogotovo obzirom na samo tri dana treninga prije tekme.

  3. Malo kasno, ali čestitke i iz Slovenije. Lara i Lucija su super konkurencija -- šteta, da nečemo doč u Judenburg, ali navijat čemo za njih 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top