25.04.2024
Najnovije vijesti
Borna u Španjolskoj

Borna u Španjolskoj

Proteklih osam dana umjesto fine božićne papice i hrpe kolača Borna Čujić je zamijenio oskudnom prehranom i još oskudnijim smještajem, a sve to da bi penjao u španjolskim penjalištima Siurana i Margalef. Napravio je tamo solidan score smjerova. Bio je u ekipi s mladim slovencima Timom Unukom i Anže Peharcom.
Prva tri dana penjalo se u različitim sektorima penjališta Siurana. Samo penjalište je ogromno , sektora mnogo smjerova još više. Ipak na kraju smo bili dojma da Siurana i nije baš tako dobra. Istina tu je sektor El Pati sa znanim smjerovima poput La Ramble i raznim 9a i sl, no opremljenost ponekih smjerova na penjalištu razočarava: veliki razmaci i slaba sidrišta. Ocjene su da si nebi neko mislio tvrde ( ne kao npr. Rodellar ). Prvi dan na penjalištu smo bili kratko te je Borna uspio na pogled u smjeru 7b+ Mandragora.
Slijedeći dan penjalo se u sektoru La Olla gdje na sajt padaju : El Corridor del Muerte 7b, Bistec de Biceps 7b+ i na kraju Ya s Vale 7c.  Bilo je i drugih pokušaja. Dan kasnije na redu je sektor Can Pigi Pugi gdje na flash penje smjer Siouxie 7c+. Taj dan ulazilo se na pogled i u neke teže stvari ali nije išlo.
Slijedi dan odmora i razgledavanje Barcelone.
Nakon toga penjali smo isključivo u Margalefu koji nas je oduševio. Smjerovi svih dužina, težina i nagiba. Prevladavaju rupice za razliku od Siurane gdje su krimpovi u velikoj većini.
Bornu se najviše dojmio sektor El Laboratori sa kraćim , vrlo prevjesnim i zahtjevnim smjerovima koji traže snagu i izdržljivost u snazi. Taj se dan raspametio jer slijede : ??  7b+ na pogled, Voladerum 7c na pogled, Miguel el Casero 7c+ sec go, Absolut 8a+, i na kraju La Bombi 8b sec go !

Dan kasnije ponovo Laboratori i rad na projektima te Tsunami 7c na pogled. Vrijeme nam ne ide na ruku jer je dosta hladno i vjetrovito što nismo očekivali, ali ajde svi su tu pa trpimo i mi.

Slijedi fenomenalan sektor Raco de Espadellas sa do 30 m dugim prekrasnim smjerovima i još boljim pogledom na okolicu. I taj dan je Borna raspoložen. Nakon uobičajenih 7a za zagrijotku slijedi: Amb Pal no dona Pal 7b na poged, Corporacio Antiestetica 7c na pogled, Oki 7c+ na pogled, Telemaster 8a te Transilvania 8a sec go.
Zadnja dva dana ponovo provodimo u Laboratoriju, radi se na projektima ali prsti su već načeti, nema se kože i sve ne ide kako bi htjeli . Pada se na samim krajevima smjerova ali bez završnog čina. Vrijeme je za povratak doma , proslavu Nove godine koja donosi mnogo novih penjačkih dana, ali i da vidimo jeli se skupilo snage da se konačno riješi projekt u Mišjoj peči.
Sretna 2014 !

GALERIJA : OVDJE

Boris Čujić

IMG_0354

2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top