19.06.2018
Najnovije vijesti
Borna u Španjolskoj

Borna u Španjolskoj

Proteklih osam dana umjesto fine božićne papice i hrpe kolača Borna Čujić je zamijenio oskudnom prehranom i još oskudnijim smještajem, a sve to da bi penjao u španjolskim penjalištima Siurana i Margalef. Napravio je tamo solidan score smjerova. Bio je u ekipi s mladim slovencima Timom Unukom i Anže Peharcom.
Prva tri dana penjalo se u različitim sektorima penjališta Siurana. Samo penjalište je ogromno , sektora mnogo smjerova još više. Ipak na kraju smo bili dojma da Siurana i nije baš tako dobra. Istina tu je sektor El Pati sa znanim smjerovima poput La Ramble i raznim 9a i sl, no opremljenost ponekih smjerova na penjalištu razočarava: veliki razmaci i slaba sidrišta. Ocjene su da si nebi neko mislio tvrde ( ne kao npr. Rodellar ). Prvi dan na penjalištu smo bili kratko te je Borna uspio na pogled u smjeru 7b+ Mandragora.
Slijedeći dan penjalo se u sektoru La Olla gdje na sajt padaju : El Corridor del Muerte 7b, Bistec de Biceps 7b+ i na kraju Ya s Vale 7c.  Bilo je i drugih pokušaja. Dan kasnije na redu je sektor Can Pigi Pugi gdje na flash penje smjer Siouxie 7c+. Taj dan ulazilo se na pogled i u neke teže stvari ali nije išlo.
Slijedi dan odmora i razgledavanje Barcelone.
Nakon toga penjali smo isključivo u Margalefu koji nas je oduševio. Smjerovi svih dužina, težina i nagiba. Prevladavaju rupice za razliku od Siurane gdje su krimpovi u velikoj većini.
Bornu se najviše dojmio sektor El Laboratori sa kraćim , vrlo prevjesnim i zahtjevnim smjerovima koji traže snagu i izdržljivost u snazi. Taj se dan raspametio jer slijede : ??  7b+ na pogled, Voladerum 7c na pogled, Miguel el Casero 7c+ sec go, Absolut 8a+, i na kraju La Bombi 8b sec go !

Dan kasnije ponovo Laboratori i rad na projektima te Tsunami 7c na pogled. Vrijeme nam ne ide na ruku jer je dosta hladno i vjetrovito što nismo očekivali, ali ajde svi su tu pa trpimo i mi.

Slijedi fenomenalan sektor Raco de Espadellas sa do 30 m dugim prekrasnim smjerovima i još boljim pogledom na okolicu. I taj dan je Borna raspoložen. Nakon uobičajenih 7a za zagrijotku slijedi: Amb Pal no dona Pal 7b na poged, Corporacio Antiestetica 7c na pogled, Oki 7c+ na pogled, Telemaster 8a te Transilvania 8a sec go.
Zadnja dva dana ponovo provodimo u Laboratoriju, radi se na projektima ali prsti su već načeti, nema se kože i sve ne ide kako bi htjeli . Pada se na samim krajevima smjerova ali bez završnog čina. Vrijeme je za povratak doma , proslavu Nove godine koja donosi mnogo novih penjačkih dana, ali i da vidimo jeli se skupilo snage da se konačno riješi projekt u Mišjoj peči.
Sretna 2014 !

GALERIJA : OVDJE

Boris Čujić

IMG_0354

2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top