25.04.2024
Najnovije vijesti
Festival se preselio…

Festival se preselio…

Pred koji tjedan zahvaljujući pogodnoj vremenskoj prognozi održan je festival penjanja na Kalniku. Ovog vikenda stvar se preselila na Kotečnik, a centralno mjesto okupljanja bio je sektor Trapez. Dok su oni željni plastike odrađivali zadnje kolo BLOK,  toolneldžije tekmali u Sloveniji, oni drugi kojima nije do natjecanja na toplom su proljetnom suncu penjali vani. Na sektoru Trapez tako su ZG penjači brojnošću nadmašili čak i domaćine Slovence. Pa i neki znani gym ratsi iz Fothie ipak su potražili malo zraka. Vrijedi spomenuti da je i Roko Roić napravio iskorak s Kalnika.

Spektakularnih uspona nije bilo, ali vrijedi istaknuti Jeti  7b na pogled Luke Tambače.  Nekoliko smjerova na drugom dijelu Kotečnika nanizao je i Ivan Tomašek . Između ostalog i Narobe svet 7b. Boris Čujić prošao je nekoliko smjerova težavnosti 7a i više u retro-flash modu (prošlo više od 10 godina od prethodnog uspona), a Roko Roić skromno jedan 7a u on-fight modu.

Postoje ozbiljne sumnje da se penjalo i na Kalniku ali i na drugim penjalištima no dokaza u vidu fotografija ili 8a.nu evidencije nema. Samo se kod Božidara Horvata pojavio upisan smjer Aurora 6c+.

Redakcija i dalje čeka izveštaje o usponima ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top