19.06.2018
Najnovije vijesti
Jani rastura

Jani rastura

Proteklog vikenda u talijanskom Tarvisiu održano je treće ovogodišnje natjecanje Regionalnog kupa. Nešto manje naših predstavnika nego obično ali rezultati dobri.

Tarvisio iRCC cure

 

Treći dan proljeća i treće natjecanje iRCC-a, al nikoga od naših na trećem mjestu da dopuni niz…

No osvrnimo se prvo na tehnikalije, potom ćemo o slađem.

Jedno je sad sigurno, iRCC Judenburg je definitivno otkazan. U kalendaru je bio poslije Zagrebačkog, pa je nestao, pa su se pojavile informacije da će ekipa iz Judenburga organizirati iRCC ali u dvorani u Mitterdorfu, ali u Tarvisiu nam je službeno potvrđeno da ništa od toga.

Nažalost, kako su stvari izgledale jučer u Tarvisiu, nismo sigurni ni hoće li slijedeće godine biti tamo iRCC-a.

Zašto? Pa recimo da smo vidjeli i bolje organiziranih natjecanja J.

I ne mislim pritom na izostanak hrvatske zastave u dvorani. Nismo se dali smesti, tata Futivić je iz ruksaka spremno izvadio malu zastavu i prikačio na zid.

Tehničke novosti u iRCC-u su da kategorije U10 i U12 , dakle top rope penjači, imaju 3 minute za ispenjat smjer. U kategorijama koje penju lead zadržano je 5 minuta za kvalifikacijski i 6 za finalni smjer.

Nema više demostracije smjerova, nego trenutno najbolji u ukupnom poretku, kao svojevrsni hendikep, penju prvi.

Jedno pravilo je ostavljeno na volju organizatoru, a to je da u slučaju ispenjanog jednakog broja hvatišta u finalnom smjeru može odlučit da se penje superfinalni smjer ili se gleda vrijeme u finalu i time određuje poredak. Nekako mi se čni da penjati lead na štopericu je protuprirodno, ali organizatorima je svakako jednostavnije i brže.

Nakon što su ukinuti minusi, najavljeno je da se slijedeće sezone ukidaju i plusevi. Dakle što zadnje držiš, držiš.

Razvukla sam s ovim, pogledajmo sad što su naši cure u Tarvisiu popele.

U kategoriji U12 penjale su dvije djevojčice iz Hrvatske. Lara Kmoch (SPK Pulfer) i Lucija Brkić (SPK Rirockclimbing). U njihovoj kategoriji je 18 djevojčica , od 24, popelo oba kvalifikacijska smjera (oba težine 6b), pa smo imali bogato finale. Kako je izgledalo da je tim djevojčicama smjer težine 6b premali zalogaj, očekivali smo koji top i u finalnom smjeru težine 6c ,ali nismo ga dočekali.

Ova kategorija pretstavlja pravi izazov postavljačima. Jedva čekamo što će im naša ekipa u Zagrebu za dva tjedna pripremit.

U toj gužvi Lara se snašla nešto bolje i dohvatila 6. mjesto dok je Lucija završila na 8. mjestu.

Bravo cure! Top 10 u ulaznoj godini je svakako za čestitke.

U kategorji  U14 djevojčice,  Jani Zoraj  (SPK Pulfer) ponovo je penjala sjajno i osvojila 2. mjesto. Oba kvalfikacijska smjera je popela s lakoćom i to ponovila i u finalnom smjeru težine 7b+, baš kao i još dvije djevojčice (Austrijanka i Čehinja) i poredak je na kraju odlučivalo vrijeme. Zlato joj je ovaj put pobjeglo za 43 sekunde.

U istoj kategoriji penjale su i  Pia Čuljak (Velebit) i Martina Futivić (SPK Pulfer).

Pia se plasirala u finale kao sedma i tu je poziciju zadržala. Unatoč tremi koja ju je „pojela“ kao nikad , borila se do kraja.

Martina nije u Tarvisiu pronašla inspiraciju i završila je natjecanje kao 17.  u konkurenciji od 24 djevojčice.Nadamo se da će ju proljeće malo probuditi i da će nam u Zagrebu ponuditi više.

Stalna gošća ovog „Zagrebačkog“ izvještaja je i Vana Piccini (Marulianus) iz Splita, kojoj je ovaj put finale izmaklo za jedan plus. Čestitke i njoj kao uostalom i svim drugim natjecateljicama i natjecateljima.

I to je to. Finito. Ovaj put u manjem broj ,ali jednako jake. Bravo cure!

Iako su bili prijavljeni , ni naši prijatelji iz Lepoglave , Valentin i Tanja Mravlinčić (SPK Direkt) , nisu došli na natjecanje. Nadam se da se vidimo u Zagrebu.

Uz sunce.

Rezultati ostalih naših predstavnika : ovdje

Slijedeće natjecanje RCC kupa na programu je 06. travnja u Zagrebu.

t3 t4 t5 t6 t8

One comment

  1. Bravo Tamara, report ti je puno bolji nego moj 😉

    Velike čestitke svim natjecateljima, bravo, bravo, bravo i sori ako nekog nismo pozdravili pri odlasku, nije bilo namjerno.

    Vidimo se u Zg i nadam se jako uspjesnoj organizaciji ovog natjecanja. Pokazite im kako se to radi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top