24.04.2024
Najnovije vijesti
Magic wood – Zillertal – Felbertauern

Magic wood – Zillertal – Felbertauern

Borna Čujić proteklih je deset dana prije natjecanja u Langenfeldu proveo na bolder tripu u Magic woodu u sastavu proširene ekipe u kojoj su bili i Evropska prvakinja Staša Gejo iz Srbije te naši Vito Mužević, Barbara Gilić, Frane Čulić a uz njih i Salih Mulaosmanović i njegov frend Arman.m4

Glavni cilj puta bio je Magic wood. No kako je to već običaj ove godine , imali su dosta problema sa vremenom i učestalom kišom tako da su mogli penjati samo nekoliko dana. Ostalo vrijeme uglavnom su jeli , spavali i kartali. Odrađen je i jedan trening u dvorani u Churu. m1m3
Tako da u tri prava penjačka dana nisu mogli ostvariti sve svoje planove i projekte. Unatoč tome Borna je probao veliko broj težih smjerova , borio sa sa osmicama i sedmicama a nešto je i popeo:
Schnebret 7c flash, Intermezzo 7c ( 7b+? ) flash, te također na flash Hohenzone 7c ( iako nije pravi flash jer je prvo flešao lakšu varijantu istog smjera. Uz to nanizao je i niz flash uspona u smjerovima 7a i 7b. Od ostalih članova tima vrijedan uspon napravila je i Staša koja je popela Schneebret.

m2

Staša Gejo

Uzdrmani kišom i mokri ko crkveni miševi članovi tima odlučili su da sreću potražeu Zillertalu. No kiša ih je dočekala i tamo. Stigavši usred noći nisu našli kamp te su šatore podigli ni više ni manje nego pred kućom Gerharda Horhagera. Iako je Gerhard znao da će u toku tjedna stići veliki i mali Čuja  ipak je bio nemalo iznenađen kad se probudio a u dvorištu šatori!
Gerhard se pokazao odličnim domaćinom te je timu umjesto da kampiraju na kiši ponudio svoj štagalj ( uređen za spavanje) ali i ono vrednije: bolder za trening sa najnovijim Squadra hvatištima.
Kako je kiša i dalje padala dio ekipe vratio se u domovinu a Borna je produžio u Langenfeld na tekmu. Više…

sc

Schluck du Bruder – 8a

Natjecanje u Langenfeldu završilo je u subotu, a u nedjelju je osvanuo prekrasan sunčan dan. Borna je u Magicu sebi ostao dužan ostvarenje plana, a to je uspon u smjeru 8a. Da se ne vrećamo a zahvaljujući najnovijem izdanju vodiča Alpen bloc namjerili smo se na prekrasno penjalište koje se nalazi kod sjevernog portala tunela Felbertauern.
Tu je u jedno popodne Borna popeo nekoliko lakših smjerova i zatim konačno na Bloku 19 u sektoru Wald i smjer Schluck du Bruder 8a i time stavio točku na I ovog čudnovatog tripa.

Boris Čujić

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top