20.06.2018
Najnovije vijesti
Magic wood – Zillertal – Felbertauern

Magic wood – Zillertal – Felbertauern

Borna Čujić proteklih je deset dana prije natjecanja u Langenfeldu proveo na bolder tripu u Magic woodu u sastavu proširene ekipe u kojoj su bili i Evropska prvakinja Staša Gejo iz Srbije te naši Vito Mužević, Barbara Gilić, Frane Čulić a uz njih i Salih Mulaosmanović i njegov frend Arman.m4

Glavni cilj puta bio je Magic wood. No kako je to već običaj ove godine , imali su dosta problema sa vremenom i učestalom kišom tako da su mogli penjati samo nekoliko dana. Ostalo vrijeme uglavnom su jeli , spavali i kartali. Odrađen je i jedan trening u dvorani u Churu. m1m3
Tako da u tri prava penjačka dana nisu mogli ostvariti sve svoje planove i projekte. Unatoč tome Borna je probao veliko broj težih smjerova , borio sa sa osmicama i sedmicama a nešto je i popeo:
Schnebret 7c flash, Intermezzo 7c ( 7b+? ) flash, te također na flash Hohenzone 7c ( iako nije pravi flash jer je prvo flešao lakšu varijantu istog smjera. Uz to nanizao je i niz flash uspona u smjerovima 7a i 7b. Od ostalih članova tima vrijedan uspon napravila je i Staša koja je popela Schneebret.

m2

Staša Gejo

Uzdrmani kišom i mokri ko crkveni miševi članovi tima odlučili su da sreću potražeu Zillertalu. No kiša ih je dočekala i tamo. Stigavši usred noći nisu našli kamp te su šatore podigli ni više ni manje nego pred kućom Gerharda Horhagera. Iako je Gerhard znao da će u toku tjedna stići veliki i mali Čuja  ipak je bio nemalo iznenađen kad se probudio a u dvorištu šatori!
Gerhard se pokazao odličnim domaćinom te je timu umjesto da kampiraju na kiši ponudio svoj štagalj ( uređen za spavanje) ali i ono vrednije: bolder za trening sa najnovijim Squadra hvatištima.
Kako je kiša i dalje padala dio ekipe vratio se u domovinu a Borna je produžio u Langenfeld na tekmu. Više…

sc

Schluck du Bruder – 8a

Natjecanje u Langenfeldu završilo je u subotu, a u nedjelju je osvanuo prekrasan sunčan dan. Borna je u Magicu sebi ostao dužan ostvarenje plana, a to je uspon u smjeru 8a. Da se ne vrećamo a zahvaljujući najnovijem izdanju vodiča Alpen bloc namjerili smo se na prekrasno penjalište koje se nalazi kod sjevernog portala tunela Felbertauern.
Tu je u jedno popodne Borna popeo nekoliko lakših smjerova i zatim konačno na Bloku 19 u sektoru Wald i smjer Schluck du Bruder 8a i time stavio točku na I ovog čudnovatog tripa.

Boris Čujić

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top