19.06.2018
Najnovije vijesti

Evropsko prvenstvo boulder – Arco

Protekli vikend talijanski Arco bio je domaćin Prvenstva Evrope za juniore u disciplini bolder. Pojavio se rekordan broj država i natjecatelja. Hrvatske boje ponovo je predstavljao jedino Borna Čujić koji je zauzeo vrlo dobro 12. mjesto u konkurenciji 46 natjecatelja ( 12 . je bio u Langenfeldu ali i na posljednjem Evropskom prvenstvu u Grindelwaldu !) . U ukupnom poretku Evropskog kupa u konkurenciji 47 natjecatelja koji su osvajali bodove Borna je zauzeo 17. mjesto.
I ovaj puta malo je sreće falilo čak i za ulazak u finale. Skliznuo je Borna s topa koji bi ga sigurno vodio dalje. Samo natjecanje karakterizirali su vrlo teški smjerovi. Dok je u Langenfeldu za finale bilo potrebno popesti sedam od osam smjerova ovdje se već sa tri popeta smjera ulazilo u finale. Odlučivao je i broj pokušaja. I ne samo to suprotno općem mišljenju kako je bolder disciplina u kojoj  igra isključivo čista snaga, ovdje se pokazalo drugačije. Za ulazak u finale barem u kategoriji Youth A presudile su ploče. Tko se je tu snašao išao je dalje. Čak tri smjera bila su u pločama od čega dva u položenoj ploči. Mnogi tipični bolderaši ( čak i pobjednik Argentierrea ) nisu se snašli i završili su nisko u poretku. Iza Borne našao se pobjednik Argentierrea, prošlogodišnji ukupni pobjednik te još niz natjecatelja koji su redovni finalisti. Očito je da će se u bolder treningu , barem natjecatelja, puno više pažnje nego dosad morati posvetiti i ovom segmentu. Tim više što je Arco domaćin Svjetskog prvenstva sljedeće godine a stijena se neće mijenjati.
Odlične rezultate postigli su naši susjedi Slovenci ( dva naslova + dvije brončane medalje) kojima se i ovim putem zahvaljujemo na suradnji i mogućnosti zajedničkog treniranja.

Rezultati Arco : ovdje

Ukupni poredak: ovdje

a4

a3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top