29.03.2024
Najnovije vijesti

Evropsko prvenstvo boulder – Arco

Protekli vikend talijanski Arco bio je domaćin Prvenstva Evrope za juniore u disciplini bolder. Pojavio se rekordan broj država i natjecatelja. Hrvatske boje ponovo je predstavljao jedino Borna Čujić koji je zauzeo vrlo dobro 12. mjesto u konkurenciji 46 natjecatelja ( 12 . je bio u Langenfeldu ali i na posljednjem Evropskom prvenstvu u Grindelwaldu !) . U ukupnom poretku Evropskog kupa u konkurenciji 47 natjecatelja koji su osvajali bodove Borna je zauzeo 17. mjesto.
I ovaj puta malo je sreće falilo čak i za ulazak u finale. Skliznuo je Borna s topa koji bi ga sigurno vodio dalje. Samo natjecanje karakterizirali su vrlo teški smjerovi. Dok je u Langenfeldu za finale bilo potrebno popesti sedam od osam smjerova ovdje se već sa tri popeta smjera ulazilo u finale. Odlučivao je i broj pokušaja. I ne samo to suprotno općem mišljenju kako je bolder disciplina u kojoj  igra isključivo čista snaga, ovdje se pokazalo drugačije. Za ulazak u finale barem u kategoriji Youth A presudile su ploče. Tko se je tu snašao išao je dalje. Čak tri smjera bila su u pločama od čega dva u položenoj ploči. Mnogi tipični bolderaši ( čak i pobjednik Argentierrea ) nisu se snašli i završili su nisko u poretku. Iza Borne našao se pobjednik Argentierrea, prošlogodišnji ukupni pobjednik te još niz natjecatelja koji su redovni finalisti. Očito je da će se u bolder treningu , barem natjecatelja, puno više pažnje nego dosad morati posvetiti i ovom segmentu. Tim više što je Arco domaćin Svjetskog prvenstva sljedeće godine a stijena se neće mijenjati.
Odlične rezultate postigli su naši susjedi Slovenci ( dva naslova + dvije brončane medalje) kojima se i ovim putem zahvaljujemo na suradnji i mogućnosti zajedničkog treniranja.

Rezultati Arco : ovdje

Ukupni poredak: ovdje

a4

a3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top