19.04.2024
Najnovije vijesti
Glavno da se klajmba 2014

Glavno da se klajmba 2014

ALPINISTIČKI SUSRET 

“GLAVNO DA SE KLAJMBA 2014”

 NA BIOKOVU (Brela, 3.- 5. listopada 2014)

 

 

Dragi prijatelji!

Ove godine održat ćemo četvrti po redu memorijal Glavno da se klajmba u sjećanje na naše prijatelje Tonija i Igora. Na žalost, logor je izgubio svog pokretača, glavnog organizatora i entuzijasta, Krešimira Milasa. Bez njega više ništa neće biti isto, ali njegov trag zauvijek je ostao ucrtan na Biokovu, kao i u našim srcima. Ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže svi koji su ga poznavali i voljeli. Na ovom mjestu zasigurno će osjetiti barem djelić silne energije koju je oko sebe sijao naš Krešo.

Već tradicionalno okupljanje bit će održano u trajanju od 3. do 5. listopada što znači da ćemo tri dana uživati u druženju, predavanjima, odličnoj hrani i prekrasnim biokovskim stijenama. Uz sportske i edukativne aktivnosti na memorijalu su se do sad redovno rađala nova prijateljstva, stvarali navezi i kovali alpinistički planovi pa Glavno da se klajmba s pravom možemo nazvati i festivalom prijateljstva.

I ove godine bit ćemo smješteni kod Brela, pet minuta od mjesta i isto toliko od penjališta. Općina Brela nam je ponudila mjesta za postaviti šatore na nekoliko malih livadica i širokom šumskom putu. Preporučamo malo deblji karimat. Osiguran je sanitarni čvor i pitka voda, a predavanja ćemo održat u dvorani u mjestu.

Predavanje će nam održati Dado Mesarić o svojim usponima i iskustvima sa ekspedicije Everest 1979., a prije predavanja smo pripremili sjećanje na Krešimira Milasa koje će iznijeti Tomislav Novak i Luka Brodić.

Za dizajn majica već tradicionalno pobrinuo se zagrebački alpinist i umjetnik Perica Matijević koje će se prodavati tijekom trajanja memorijala.

Topla i ukusna večera služit će se također kod dvorane, kuhari su nam kao i uvijek SAK Ekstrem, AO Velebit i AO Željezničar. Molimo vas da ponesete svoj pribor za jelo i posudice.

Kao i prijašnjih godina, dnevni red memorijala je preko dana penjanje i planinarenje, a navečer zajednička večera, predavanje i tulum!

Iako je memorijal Glavno da se klajmba prvenstveno alpinistički skup i ove godine očekujemo brojne planinare, speleologe, downhillaše i paraglidere.

Prijave za boravišne takse i ostalo ćemo odraditi u kampu prilikom preuzimanja majica i drugih materijala.

 

 Program memorijala:

PETAK 3.10.2014.

–           Prijava sudjelovanja na memorijalu, smještaj šatora, plaćanje boravišne takse, majice

–           Večera 21:00h

 

SUBOTA 4.10.2014.

–           Penjanje

–           Sjećanje na Krešimira Milasa – 19:30h

–           Predavanje Dado Mesarić – Everest – 20:00h

–           Večera 21:00h

 

NEDJELJA 6.10.2014.

–           Lunch paket

–           Penjanje

–           Završetak memorijala, spremanje kampa

Prijave : ovdje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top