19.06.2018
Najnovije vijesti
PH lead & speed – Zagreb

PH lead & speed – Zagreb

foto: Vitomir Maričić

Protekli vikend dvorana na Jankomiru bila je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u disciplinama težinsko i brzinsko. Organizator je bio klub čija “baza” i jest Jankomir SPK Durango uz pomoć naravno ekipe iz SPK Fothije. Postavljači smjerova bili su brojni odnosno bilo ih je više ( Alan, Krešo, Pevec, Filip, Ivan , Borna ….).

Organizator se odlučio i na jedan presedan odnosno eksperiment. Startninom u iznosu od 0 kn htjeli su pokazati da se natjecanje može i tako organizirati odnosno provjeriti dali je viska startnina razlog slabog odaziva na protekla PH natjecanja. I što smo zaključili? Naime odaziv je ovaj puta bio jedan od najslabijih ikad! Dakle startnina zasigurno nije razlog. Tko se želi natjecati , natjecat će se neovisno o svemu. Komisija i klubovi moraju se ozbiljno zapitati u čemu leži uzrok ovako slabog odaziva natjecatelja? Kako to da ih u najmlađim cicibanskim kategorijama bude koliko toliko normalan broj, a u nekim starijim kategorijama bilježimo po jednog, dva natjecatelja? Pa ispada da samom prijavom npr. u juniorima već imaš osiguranu medalju. Koja je onda vrijednost takvih rezultata?  Kud se osipaju natjecatelji ?
U neobaveznoj raspravi koja se vodila zaključak je : besperspektivnost ! Klincima ponestane motivacije. Uvide da im se u ovom sportu ništa ne nudi ?
Pa tko ima motiva trenirati za jedno natjecanje godišnje i biti u kontaktu sa sportom. Čini se da klinci puni entuzijazma dođu u klubove kao mali i zatim ili oni sami ili roditelji polako gube početni entuzijazam. Samo rijetki opstanu a primjeri pokazuju da su to oni čiji su roditelji i sami bili penjači. Što učiniti?

No i seniorska kategorija bila je malobrojna. Mnogi naši najbolji penjači iz ovih ili onih razloga nisu se odazvali i sa sjetom se možemo prisjećati “slavnih” dana PH-a.

Što se samog natjecanja tiče bilo je uredno organizirano i proteklo je brzo i bez većih problema. U kvalifikacijama leada prema RCC standardu penjala su se dva smjera i zatim finale. Lead se održavao u subotu dok je nedjelja bila rezervirana za brzinsko natjecanje. Interesantno je da je SPK CAF svoje natjecatelje u većem broju poslao samo na brzinsko.
Što se klupske zastupljenosti tiče naravno da su najbrojniji bili domaćini SPK Durango, a nakon dužeg vremena veći broj natjecatelja došao je iz pazinskog Hiperaktiva. Znatno je opao broj ali i rezultati članova SPK Pulfer. Niti kako se često govori, naš najjači klub SPK Marulianus nije bio znatnije zastupljen.

Rezultati:
ovdje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top