25.04.2024
Najnovije vijesti
Finale Hrvatsko slovenskog lednog pokala na Toolnelu

Finale Hrvatsko slovenskog lednog pokala na Toolnelu

Proteklog vikenda na sljemenskom toolnelu održana je posljednja tekma ovogodišnjeg Hrvatsko slovenskog prvenstva u lednom penjanju, odnosno dry toolingu, obzirom da niti jedna tekma nije bila ledna. Organizatori su bili ZG penjači. Štimung odličan a potpun izvještaj slijedi.

Izvještaj prenesen sa stranica HPS:

Danas se održalo finale Drugog HR-SLO prvenstva u lednom penjanju, na podsljemenskom tunelu, u organizaciji AO Velebit, AO Željezničar i Komisije za alpinizam. Vrlo dinamičan dan pružio je lepezu zanimljivosti: atraktivni gibovi, nove natjecateljice i natjecatelji, najglasnije navijanje dosad, vrhunska klopa itd.!

Dobro raspoloženje među sudionicima i publikom počelo je već pri samom dolasku na tunel kada su ugledali velik broj kvalifikacijskih smjerova koje je postavio Krunoslav Tomorad. Sveukupno ih je bilo šest i ekipa nije čekala niti sekunde da isproba nove i zanimljive probleme zagrebačkog tunela.

Nekoliko debitanata na lednopenjačkim natjecanjima doprinijeli su ukupnoj brojki od 9 natjecatelja i 3 natjecateljice. Jedan vertikalni smjer i pet previsnih osigurali su da se svi dobro oznoje prije ulaska u finale. Istovremeno penjanje svih smjerova, glasna muzika i puno opreme rezultirali su velikom užurbanošću i odličnim tulumom na inače mirnom tunelu, plijenivši pažnju brojnih prolaznika.

Muški finalni smjer bio je prava tulerska poslastica, rezultat velikog truda postavljača i njegovih pomagača nekoliko dana ranije. Dugi gibovi već od samog starta, delikatni prijelazi na pothvate, pri ulasku u strop bilo je potrebno zabiti cepin u mali ljuljajući drveni trupac, simulaciju leda, a nakon njega prelazilo se na veliki horizontalni trupac prema drugoj strani tunela. Nakon više od dvije godine napokon su se opet povezale dvije strane tunela, što znači da su natjecatelji s kraja horizontalnog trupca trebali prijeći na drugu stranu i otpenjavati do topa koji je praktički bio na podu.

Smjer prije ulaska u strop ima jedan teški gib, koji je zahtijevao mirnoću i preciznost i zbog toga je prvih nekoliko penjača natjerao na izletavanje/odustajanje. Drugi eliminacijski dio je kraj horizontalnog trupca, gdje je trojici penjača iscurilo vrijeme. Jedini tko je došao do topa (ili poda!) je uvijek odlični Janez Svoljšak, i to u rekordnom vremenu. Veselimo se gledati Janeza u borbi s najboljim svjetskim lednim penjačima na nadolazećem Svjetskom kupu.

Ženski finalni smjer zahtijevao je njihov maksimum, s obzirom na već kasni dio dana i umor radi kvalifikacijskih smjerova. Previs je počinjao gotovo odmah nakon starta, a jedan daleki gib u sredini smjera zadavao je probleme svim natjecateljicama. Uspješno ga je savladala Sanda Banović i to joj je osiguralo prvo mjesto u ukupnom poretku Kupa, s obzirom da njezina najbliža konkurentica Lucija Brkan nije mogla doći na natjecanje (kao nažalost ni Tajana Meter). Nakon dugo vremena natjecala se i Eca Pliskovac iz Rijeke i zauzela odlično drugo mjesto, a treće mjesto osvojila je talentirana mlada penjačica Rahela Zadravec. Bilo nam je vrlo drago vidjeti nova ženska lica na tekmi i nadamo se da će se taj trend nastaviti, bar do trenutka gdje su dečki i cure brojčano izjednačeni.

Nakon završetka natjecanja, nitko nije žurio kući s obzirom na ogromne količine hrane, koju je pod kontrolom držao Goran Kovačić Kova iz Velebita. Tek kad su svi napokon bili punih želuca, uslijedila je dodjela medalja na najbolje plasirane s tunelske tekme te dodjela pehara za najbolje plasirane u ukupnom poretku. Na kraju već tradicionalni šampanjac ispunio je sve pehare te kružio do zadnje kapi među odlično raspoloženom ekipom.

Sve u svemu, vrhusnki dan za završetak vrhunskih druženja na dosadašnjim tekmama – veselimo se nastavku natjecateljskih i alpinističkih aktivnosti sve brže rastućeg hrvatskog lednog penjanja!
U nastavku rezultati i fotke by Bojan Haron.

Rezultati – Toolnel
1 Janez Svoljšak (AO Kranj)
2 Damir Behlić (RAK)
3 Marko Petrunić (AO Željezničar)
4 Mario Musulin (SPK Direkt)
5 Nace Grgorinič (AO Kranj)
6 Siniša Atlija (SPK Grip)
7 Rene Lisac (AO Željezničar)
8 Denis Hojnik (PD Vučje bratstvo)
9 Hrvoje Turčić (PD Vučje bratstvo)
Cure
1 Sanda Banović (AO Željezničar)
2 Eca Pliskovac (RAK)
3 Rahela Zadravec (AO Željezničar)

Ukupni poredak

Mjesto Ime, prezime, klub Bodovi
1. Janez Svoljšak (AO Kranj) 300
2. Mario Musulin (SPK Direkt) 215
3. Marko Petrunić (AO Željezničar) 175
4. Nace Grgorinič (AO Kranj) 159
5. Damir Behlić (RAK) 145
6. Krunoslav Tomorad (AO Velebit) 98
7. Igor Okorn (AO Kranj) 90
8. Mihael Štefić (SPK Grip) 51
9. Siniša Atlija (SPK Grip) 47
10. Rene Lisac (AO Željezničar) 43
11. Denis Hojnik (PD Vučje bratstvo) 40
11. Matic Jezeršek (AO Kranj) 40
13. Hrvoje Turčić (PD Vučje bratstvo) 37
Mjesto Ime, prezime, klub Bodovi
1. Sanda Banović (AO Željezničar) 260
2. Lucija Brkan (AO Velebit) 200
3. Tajana Meter (AO Velebit) 130
4. Eca Pliskovec (RAK) 80
5. Rahela Zadravec (AO Željezničar) 65

 

tunel1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top