19.06.2018
Najnovije vijesti

Inga u zemlji hrabrih srca

Inga Patarčić naša splitska zagrepčanka ovih se dana nakratko ( na dva mjeseca ) odvojila od svog dragog Luke a nalazi se na privremenom radu u Škotskoj, zemlji hrabrih srca (što je pokazao i nedavni referendum).

Kao istinski penjač Inga se odmah infiltrirala u lokalnu penjačku scenu te nastupila i na nekoliko natjecanja od kojih nam opisuje prvo na kojem je bila:

Comp hopping (Škotska/Irska)

 

Ne tako davno, Luka i ja smo odlučili da je napokon vrijeme da se prihvatimo penjanja – za ozbiljno.

Za početak testiramo kako će privremena razdvojenost utjecati na duljinu treninga, učinkovitost, a time i sveukupnu penjačku razinu. Vukli smo listiće NOTR (Luka) ili VAN (Inga), te na karti svijeta pokrivenih očiju odabrali gdje (ako van). Prst je upao u Irsko more i to je malo zakompliciralo situaciju, ali domislili smo se kako riješiti taj problem.

 

Plan je sljedeći:            24/1 Glasgow : The Climbing Academy BUBBLE 2,

30/1 Edinburgh Alien Rock bouldering ,

10/2 Edinburgh University of Edinburgh championship,

21/2 Glasgow : The Climbing Academy, Mystery Format,

28/2 Dublin Irish bouldering championship.

 

Prva tekma odrađena je ove subote pa da malo sumiram dojmove. BUBBLE 2 kratica je za format zadnje tekme održane u Glasgowu. Format se inače razlikuje iz tekme u tekmu pa se svaki put trebate prilagoditi novoj situaciji. Natjecanje je bilo podijeljeno u 3 dijela: kvalifikacije, bubble i finale.

 

U kvalifikacijama je bilo 16 smjerova i po 3 pokušaja za svaki smjer. Pišu se zone/topovi/pokušaji. Nakon kvalifikacija se formira 5 skupina (nevezano za spol), svaka po 18 natjecatelja.

Kreće bubble u kojem skupina 5 penje smjerove 1-5, skupina 4 smjerove od 2-6, …, skupina 1 smjerove 6-10. Minutaža za prvi smjer je 30 minuta, svi moraju napraviti prvi pokušaj, prije nego netko pokuša drugi puta popeti smjer. Nakon prvog smjera, otpadaju 3 natjecatelja. Ide se u drugi bubble problem, ista pravila, minutaža manja, otpadaju nova 3 natjecatelja. No, ne zbrajaju se prethodni rezultati, nego samo taj bubble problem (tipa može se popeti oba problema, ali drugi iz više pokušaja  i bit ćete diskvalificirani iako netko nije popeo prvi problem). Na temelju rezultata iz bubble runde i kvalifikacija formira se lista za finale (3 natjecatelja), u koje se možete kvalificirati iako niste došli do kraja bubble runde.

Finale: 3 problema, format svjetskog kupa.

 

Summa summarum: Vrhunsko & supernaporno cjelodnevno penjačko natjecanje.

 

Učinak: Balkan female power rulz – Slovenka Ajda Remškar druga, zagrebačko-splitska mlada “nada” treća.

 

P.S. Priča se da Luka naveliko trenira u poznatim nam katakombama, a napredak testira na obližnjim stijenama. O tome, više od njega.

Prema najnovijim informacijama, započinje i pripreme za Penjački maraton Marjan 2015., koji bi se trebao održati 21.3.2015.

 

in2

Inga u akciji

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top