29.05.2022
Najnovije vijesti
Logor Golubinjak

Logor Golubinjak

U posljednje vrijeme penjalište Golubinjak postaje sve popularnije kao ljetna penjačka destinacija, kojih je u Hrvatskoj manje nego onih zimskih. Blizina Rijeke ali i laka dostupnost iz Zagreba također su bitni dio priče. Svakim danom nastaju i novi smjerovi a potencijal je velik.

U tu svrhu na inicijativu Ivana Ljubičića održati će se u Golubinjaku penjački logor čiji je cilj druženje penjača, naravno penjanje te opremanje novih smjerova. U sklopu logora biti će održana i radionica za sve one koje interesira opremanje smjerova: kako, koji materijal, na što obratiti pažnju, kako kreirati smjer…

Logor je zaplaniran za 11/12.07  a kao rezervni termin u slučaju lošeg vremena održati će se vikend kasnije ( 18/19.07).  Organizator će sa upravom park šume dogovoriti mogućnost besplatnog kampiranja, a zaplanirano je roštiljanje i sve što ide uz to.
Komisija za sportsko penjanje HPS-a radi i na tome da se članovima HPS omogući povlašten ulaz u Golubinjak.

Naravno da bi se mogli opremiti novi smjerovi potreban je i materijal tj. spitovi. Dio će donirati Iglu šport a za dio opreme potrebno je skupiti sredstva. Prijedlog je da svatko dade koliko može, odnosno da je neki minimalni iznos po osobi ( neka vrst ulaznice) 50 kn ili dva spita. Sredstva je najbolje dati direktno Ljubi ili na blagajni dvorane Fothia, odnosno moguće će biti i na sam dan akcije.

Pozivamo penjače da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji, naročito one koji su vješti u opremanju penjačkih smjerova, ali i sve ostale voljne družbe i penjanja.

Uskoro ćemo objaviti i ostale bitne informacije.

PS

I ovaj vikend opremljen je novi smjer: lijevo od Biokilla Boris Čujić dodao je budući klasik, smjer Gradna 6b.

2 comments

  1. Pozdrav, dali postoji negdje popis novih smjerova?

  2. Teze je to od 6b . Prije ce bit 6c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top