19.06.2018
Najnovije vijesti
Logor Golubinjak

Logor Golubinjak

U posljednje vrijeme penjalište Golubinjak postaje sve popularnije kao ljetna penjačka destinacija, kojih je u Hrvatskoj manje nego onih zimskih. Blizina Rijeke ali i laka dostupnost iz Zagreba također su bitni dio priče. Svakim danom nastaju i novi smjerovi a potencijal je velik.

U tu svrhu na inicijativu Ivana Ljubičića održati će se u Golubinjaku penjački logor čiji je cilj druženje penjača, naravno penjanje te opremanje novih smjerova. U sklopu logora biti će održana i radionica za sve one koje interesira opremanje smjerova: kako, koji materijal, na što obratiti pažnju, kako kreirati smjer…

Logor je zaplaniran za 11/12.07  a kao rezervni termin u slučaju lošeg vremena održati će se vikend kasnije ( 18/19.07).  Organizator će sa upravom park šume dogovoriti mogućnost besplatnog kampiranja, a zaplanirano je roštiljanje i sve što ide uz to.
Komisija za sportsko penjanje HPS-a radi i na tome da se članovima HPS omogući povlašten ulaz u Golubinjak.

Naravno da bi se mogli opremiti novi smjerovi potreban je i materijal tj. spitovi. Dio će donirati Iglu šport a za dio opreme potrebno je skupiti sredstva. Prijedlog je da svatko dade koliko može, odnosno da je neki minimalni iznos po osobi ( neka vrst ulaznice) 50 kn ili dva spita. Sredstva je najbolje dati direktno Ljubi ili na blagajni dvorane Fothia, odnosno moguće će biti i na sam dan akcije.

Pozivamo penjače da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji, naročito one koji su vješti u opremanju penjačkih smjerova, ali i sve ostale voljne družbe i penjanja.

Uskoro ćemo objaviti i ostale bitne informacije.

PS

I ovaj vikend opremljen je novi smjer: lijevo od Biokilla Boris Čujić dodao je budući klasik, smjer Gradna 6b.

2 comments

  1. Pozdrav, dali postoji negdje popis novih smjerova?

  2. Teze je to od 6b . Prije ce bit 6c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top