16.04.2024
Najnovije vijesti

Oba dva !

 

Obadva ! Oba dva ( i jedina ) naša predstavnika na natjecanju za Evropski kup u bolderingu koji je održan u Langenfeldu u Austriji ušla su u finale !  Jani Zoraj u kategoriji Youth B i Borna Čujić među juniorima.

Pod vodstvom izbornika Ivana Lisice njih su dvoje odlično odradili nastup. Najprije u subotu ujutro kvalifikacije je imala Jani koja je jutarnji nastup završila na šestom mjestu sa svih osam popetih boldera. U večernjem finalu u koje ulazi osam najboljih iz kvalifikacija penju se četiri boldera u zadanom vremenu, s tim da tu natjecatelji jedni druge ne gledaju i nemaju pomoć trenera za razliku od kvalifikacija. Sa dva popeta smjera Jani je i finale završila kao šesta !

Borna je svoje kvalifikacije imao tek u nedjelju popodne. Po riječima izbornika vodila se napeta borba i ulazak u finale bio je neizvjestan. Borna je imao šest popetih smjerova kao i najbolji u kvalifikacijama. Prolaz su odlučivali pokušaji. Na kraju s još trojicom dijeli sedmo mjesto i prolazi.

Finale je bilo u devet navečer. Borna raspoložen. Popeo je dva od četiri smjera, mada je i u preostala dva bio vrlo blizu. Velika i napeta borba na kraju završava odličnim petim mjestom ! U konkurenciji najboljih juniora u najtežoj kategoriji !

Što reći ? HR reprezentacija imala je 100% učinak i odlično je odradila posao. Čestitke trenerima Kreši Moriću i Alanu Križaniću te izborniku Ivanu Lisici. Dobra je to najava pred predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj koje se održava za dva tjedna.

Čestitamo ovom prilikom i našim susjedima Slovencima na tri osvojene medalje i zahvaljujemo na prijateljskoj suradnji i podršci našem timu. Čestitamo i Staši Gejo na pobjedi među juniorkama i osvojenoj pozivnici za Adidas Rock stars!

 

Rezultati : ovdje

Fotke: ovdje

Zemlje prema broju finalista :
1. Francuska 9
2. Italija 8
3. Njemačka 7
Slovenija 7
5. Austrija 6
6. Švicarska 3
7. Hrvatska 2
Belgija 2
9. Velika Britanija 1
Rusija 1
Srbija 1
Nizozemska 1
Bugarska 1

 

 

11026239_1030326563646134_7813010378544538909_o

Borna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top