26.05.2018
Najnovije vijesti

Oba dva !

 

Obadva ! Oba dva ( i jedina ) naša predstavnika na natjecanju za Evropski kup u bolderingu koji je održan u Langenfeldu u Austriji ušla su u finale !  Jani Zoraj u kategoriji Youth B i Borna Čujić među juniorima.

Pod vodstvom izbornika Ivana Lisice njih su dvoje odlično odradili nastup. Najprije u subotu ujutro kvalifikacije je imala Jani koja je jutarnji nastup završila na šestom mjestu sa svih osam popetih boldera. U večernjem finalu u koje ulazi osam najboljih iz kvalifikacija penju se četiri boldera u zadanom vremenu, s tim da tu natjecatelji jedni druge ne gledaju i nemaju pomoć trenera za razliku od kvalifikacija. Sa dva popeta smjera Jani je i finale završila kao šesta !

Borna je svoje kvalifikacije imao tek u nedjelju popodne. Po riječima izbornika vodila se napeta borba i ulazak u finale bio je neizvjestan. Borna je imao šest popetih smjerova kao i najbolji u kvalifikacijama. Prolaz su odlučivali pokušaji. Na kraju s još trojicom dijeli sedmo mjesto i prolazi.

Finale je bilo u devet navečer. Borna raspoložen. Popeo je dva od četiri smjera, mada je i u preostala dva bio vrlo blizu. Velika i napeta borba na kraju završava odličnim petim mjestom ! U konkurenciji najboljih juniora u najtežoj kategoriji !

Što reći ? HR reprezentacija imala je 100% učinak i odlično je odradila posao. Čestitke trenerima Kreši Moriću i Alanu Križaniću te izborniku Ivanu Lisici. Dobra je to najava pred predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj koje se održava za dva tjedna.

Čestitamo ovom prilikom i našim susjedima Slovencima na tri osvojene medalje i zahvaljujemo na prijateljskoj suradnji i podršci našem timu. Čestitamo i Staši Gejo na pobjedi među juniorkama i osvojenoj pozivnici za Adidas Rock stars!

 

Rezultati : ovdje

Fotke: ovdje

Zemlje prema broju finalista :
1. Francuska 9
2. Italija 8
3. Njemačka 7
Slovenija 7
5. Austrija 6
6. Švicarska 3
7. Hrvatska 2
Belgija 2
9. Velika Britanija 1
Rusija 1
Srbija 1
Nizozemska 1
Bugarska 1

 

 

11026239_1030326563646134_7813010378544538909_o

Borna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com

Scroll To Top